Foča: Osumnjičeni da su krivičnim djelima protivpravno stekli 700 hiljada KM

29.11.2023. 12:50
0
IZVOR: radiofoca.com

Fočanska policija danas je u operativnoj akciji kodnog naziva „Most 1“ na tri lokacije u Foči izvršila pretres kuća i stanova koje koristi pet lica osumnjičenih da su krivičnim djelima pranje novca i prevara u proteklih šest godina protivpravno stekli 700.000 KM.

Tom prilikom, privedena su dva od pet osumnjičenih lica, koja su zatečena na mjestu stanovanja, i u toku je njihova kriminalistička obrada, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči, izvršen je pretres kuća i stanova  koje koriste lica čiji su inicijali  K.M, K.N, K.A, R.A. i R.M.

Oni se sumnjiče da su od decembra 2017. godine do septembra 2023. godine, u namjeri da sebi ili drugome pribave protivpravnu imovinsku korist, ostvarili kontakt sa više lica iz različitih zemalja sa područja Jugoistočne Evrope, nudeći im tačne ishode sportskih mečeva, dovodeći ih u zabludu da na svoju štetu uplate novac, koji su potom osumnjičena lica podizala u bankama i poštama na području BiH.

Na ovaj način pet osumnjičenih lica iz Foče ostvarila su protivpravnu imovinsku korist u ukupnom  iznosu od oko 700.000 konvertibilnih maraka.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje protiv osumnjičenih lica biće podneseni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima prevara i pranje novca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića
Časno i hrabro vojevanje fočanskih brigada Časno i hrabro vojevanje fočanskih brigada
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    18h 20m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    19h 35m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    23h 53m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    15h 28m
    0
  • Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
    23h 37m
    0