Foča: Osumnjičeni da su krivičnim djelima protivpravno stekli 700 hiljada KM

29.11.2023. 12:50
0
IZVOR: radiofoca.com

Fočanska policija danas je u operativnoj akciji kodnog naziva „Most 1“ na tri lokacije u Foči izvršila pretres kuća i stanova koje koristi pet lica osumnjičenih da su krivičnim djelima pranje novca i prevara u proteklih šest godina protivpravno stekli 700.000 KM.

Tom prilikom, privedena su dva od pet osumnjičenih lica, koja su zatečena na mjestu stanovanja, i u toku je njihova kriminalistička obrada, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči, izvršen je pretres kuća i stanova  koje koriste lica čiji su inicijali  K.M, K.N, K.A, R.A. i R.M.

Oni se sumnjiče da su od decembra 2017. godine do septembra 2023. godine, u namjeri da sebi ili drugome pribave protivpravnu imovinsku korist, ostvarili kontakt sa više lica iz različitih zemalja sa područja Jugoistočne Evrope, nudeći im tačne ishode sportskih mečeva, dovodeći ih u zabludu da na svoju štetu uplate novac, koji su potom osumnjičena lica podizala u bankama i poštama na području BiH.

Na ovaj način pet osumnjičenih lica iz Foče ostvarila su protivpravnu imovinsku korist u ukupnom  iznosu od oko 700.000 konvertibilnih maraka.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje protiv osumnjičenih lica biće podneseni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima prevara i pranje novca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšen granični policajac u Foči Uhapšen granični policajac u Foči
Akcija "Kum" na području Foče, Sarajeva i drugih gradova Akcija "Kum" na području Foče, Sarajeva i drugih gradova
Uspješno izvedena prva operacija raka jednjaka u Foči Uspješno izvedena prva operacija raka jednjaka u Foči
Najčitanije
 • Egzodus Srba iz Sarajeva 1996. godine (VIDEO)
  4h 46m
  9
 • Kako su Koprivice vratile mošti Svetog Haralampija u manastir Moraču
  5h 41m
  2
 • Veliki požar u Sarajevu, evakuisana škola
  21h 57m
  1
 • Tri osobe povrijeđene u sudaru četiri automobila
  20h 46m
  0
 • Kako su granate proizvedene u Vogošći završile na ukrajinskom ratištu
  17h 16m
  0