Фоча: Потребно појачати дисциплину

10.04.2020. 12:53
0
ИЗВОР: СРНА

На састанку Општинског штаба за ванредне ситуације Фоча констатовано је да грађани углавном поштују мјере надлежних, али да је примјетно и мање опуштање, тако да се неке од мјера не поштују у потпуности, попут ограниченог броја купаца у продавницама и апотекама и обавезног држања растојања.

У сусрет празницима, Штаб је упутио апел грађанима да досљедно поштују мјере и да имају максималну одговорност посебно када је у питању држање социјалне дистанце и поштовање мјера изолације.

Православним вјерницима је сугерисано да поштују препоруке свештеника о начину обиљежавања крсне славе и понашања на службама у храмовима.

Начелник општине Радисав Машић каже да је опуштању грађана вјероватно допринијело лијепо вријеме, када је више људи на улицама.

- Долазе и велики празници, када ће бити више људи у покрету, али мјере се морају поштовати. Предстоји нам двадесетак дана поштовања дисциплине, јер је то једини начин да избјегнемо све оно што смо видјели да се дешава у другим срединама - упозорио је Машић.

На сједници Штаба још једном је истакнут проблем све чешћих пожара, до којих долази при чишћењу ливада и спаљивању корова.

У два наврата, пожари су оштетили трафостанице, па су домаћинства остајала без струје, а Електродистрибуцији је нанесена велика материјална штета.

- Данас имамо и трафостаницу у Миљевини захваћену пожаром и многи ће остати без струје зато што је неко био неодговоран - навео је Машић.

Он је упозорио да су полиција и комунлна инспекција заједно ангажоване на кажњавању несавјесних грађана који изазивају пожаре, односно на изрицању прекршајних и кривичних пријава.

Уз карантин у Клубани Градског стадиона у којем су тренутно смјештене четири особе, Општински штаб је припремио и карантин у Градској дворани са 48 лежајева, од чега је 12 посебно издвојено са парававанским преградама.

Припремљен је и Студентски дом у Фочи уколико буде потребно да прихвати обољеле од вируса корона са лакшим симптомима из регије Стара Херцеговина.

У Фочи и регији нема заражених, а сва лица у карантинима која су тестирана била су негативна на вирус корона. 

Коментари 0
Повезане вијести
Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
Сабор хорова на платоу Светосавског храма Сабор хорова на платоу Светосавског храма
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    18h 0m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    16h 2m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    15h 0m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 55m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    14h 3m
    1