Фоча: Старија лица могу ићи на село да обрађују имања

31.03.2020. 13:43
0
ИЗВОР: Срна

Општински штаб за ванредне ситуације одобрио је лицима старијим од 65 година која живе у Фочи, а имају на селу обрадиво земљиште, да могу да одлазе да га обрађују.
Овом мјером допуњена је одлука Републичког штаба, који је одобрио лицима до 75 година која живе на селу да могу да обрађују имања, као и пчеларима да раде у својим пчелињацима.

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да је потребно да се старија лица која живе у граду, а желе да обрађују своја имања, јаве полицији, која ће им давати сагласност за одлазак на село.

- Полиција ће им дати одобрење да иду од тачке А до тачке Б, не задржавајући се нигдје, ни на бензинским пумпама. Ако се буду придржавали тих мјера, моћи ће да раде - рекао је Машић.

Он је најавио да ће општина за више од 200 социјално угрожених породица подијелити бесплатан сјеменски материјал за сјетву поврћа, који је обезбиједила Влада Републике Српске.

- Центар за социјални рад нам је доставио списак од 60 породица, мјесне заједнице око 120 породица, чему ћемо додати и списак ресорног општинског одјељења са одређеним бројем корисника, тако да ће више од 200 породица социјалних категорија у којима има неко ко може да ради добити материјал за сјетву повртларских култура - навео је Машић.

Он је додао да је у току подјела регресираног горива.

- За сада имамо списак од 119 људи који ће добити регресирано гориво, мада ће тај број, ја се надам, изаћи на 500 - рекао је Машић.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    18h 33m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    16h 2m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    10h 16m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    15h 20m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    6h 28m
    0