Фоча: Старија лица могу ићи на село да обрађују имања

31.03.2020. 13:43
0
ИЗВОР: Срна

Општински штаб за ванредне ситуације одобрио је лицима старијим од 65 година која живе у Фочи, а имају на селу обрадиво земљиште, да могу да одлазе да га обрађују.
Овом мјером допуњена је одлука Републичког штаба, који је одобрио лицима до 75 година која живе на селу да могу да обрађују имања, као и пчеларима да раде у својим пчелињацима.

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да је потребно да се старија лица која живе у граду, а желе да обрађују своја имања, јаве полицији, која ће им давати сагласност за одлазак на село.

- Полиција ће им дати одобрење да иду од тачке А до тачке Б, не задржавајући се нигдје, ни на бензинским пумпама. Ако се буду придржавали тих мјера, моћи ће да раде - рекао је Машић.

Он је најавио да ће општина за више од 200 социјално угрожених породица подијелити бесплатан сјеменски материјал за сјетву поврћа, који је обезбиједила Влада Републике Српске.

- Центар за социјални рад нам је доставио списак од 60 породица, мјесне заједнице око 120 породица, чему ћемо додати и списак ресорног општинског одјељења са одређеним бројем корисника, тако да ће више од 200 породица социјалних категорија у којима има неко ко може да ради добити материјал за сјетву повртларских култура - навео је Машић.

Он је додао да је у току подјела регресираног горива.

- За сада имамо списак од 119 људи који ће добити регресирано гориво, мада ће тај број, ја се надам, изаћи на 500 - рекао је Машић.

Коментари 0
Повезане вијести
Прекид електричне енергије у Источном Старом Граду и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Старом Граду и Фочи
Теодора Чанчар најмлађа беба у Фочи Теодора Чанчар најмлађа беба у Фочи
Метод безболног порођаја поново доступан у Универзитетској болници Фоча Метод безболног порођаја поново доступан у Универзитетској болници Фоча
Најчитаније
 • ''Вукови" са Пала купили аутомобил Драги Рупару
  20h 35m
  5
 • Традиционално дружење Илиџанаца (ФОТО)
  20h 25m
  2
 • Ватрогасци из Источног Сарајева потресном поруком опростили се од младог колеге
  1h 7m
  0
 • Хеликоптер активан на терену, избачено 25 тона воде, отежани услови за гашање ватре
  20h 40m
  0
 • Напици који ће освјежити љето
  1h 28m
  0