Фоча: Убица дјечака имао психијатријску дијагнозу

16.11.2021. 14:36
0
ИЗВОР: Радио Фоча

Боривоје Тешовић, који је убио десетогодишњег дјечака из Фоче, имао је психијатријску дијагнозу и лијечен је амбулантно у Дому здравља са контролним прегледима у Универзитетској болници Фоча.

Наводећи његово иницијале, ово је "Радио Фочи" потврдила његов породични љекар Дијана Перишић.

Перишићева је навела да је Б.Т. у Дому здравља амбулантно лијечен и да је упућиван на контролне прегледе у Универзитетску болницу Фоча код психијатра и неуропсихијатра.

- Задњи његов контролни преглед био је у јуну ове године. Повратна информација од стране надлежног психијатра мени било је прописивање терапије без препоруке о неком виду стационарног лијечења, да ли у УБ Фоча, да ли у Психијатријској клиници Соколац. Он је узимао рецепте за ту психијатријску дијагнозу и за још пар дијагноза поред, а да ли је те лијекове конзумирао немамо увид у то. Рецепти су прописивани, а даље шта се дешавало немамо увид - рекла је Перишићева.

Она је навела да су одређени увид у примјену терапије имали док му је била жива супруга, а од прошле године, када је она преминула, пацијент је живио сам.

У Центру за социјални рад потврдили су да је Боривоје Тешовић, наводећи, такође, његове иницијале, био њихов корисник.

Директор ове установе Снежана Голијанин каже да је остваривао законско право на туђу његу и помоћ, друга група, које, како објашњава, остварују скоро сва лица са неким поремећајем, а на основу оцјене њихове функционалности коју даје љекарска комисија.

- То лице је дужи низ година остваривало то право, а у задње вријеме се није јављало у Центар за социјални рад, није тражило промјену тог права, пошто постоји и прва група, нити смо добијали од других институција неке најаве. Није нам било познато, као што кажу, да је имао оружје, задњих неколико година то лице уопште није долазило у Центар - рекла је Голијанинова.

Према изјавама грађана, Тешовић је многима у Фочи пријетио да ће их убити, а уз себе је носио и показивао списак тих људи.

У Тужилаштву су рекли да осумњичени за убиство дјечака никада није пријављиван за кривична дјела и да није пролазио кроз њихову евиденцију.

Педесетчетворогодишњи Боривоје Тешовић из села Заваит прије два дана убио је дјечака из Фоче на регионалном путу Заваит-Челебићи, који је у аутомобилу са оцем пролазио кроз село.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 0m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 44m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    23h 57m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    20h 11m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    2h 29m
    0