Foča: Ubica dječaka imao psihijatrijsku dijagnozu

16.11.2021. 14:36
0
IZVOR: Radio Foča

Borivoje Tešović, koji je ubio desetogodišnjeg dječaka iz Foče, imao je psihijatrijsku dijagnozu i liječen je ambulantno u Domu zdravlja sa kontrolnim pregledima u Univerzitetskoj bolnici Foča.

Navodeći njegovo inicijale, ovo je "Radio Foči" potvrdila njegov porodični ljekar Dijana Perišić.

Perišićeva je navela da je B.T. u Domu zdravlja ambulantno liječen i da je upućivan na kontrolne preglede u Univerzitetsku bolnicu Foča kod psihijatra i neuropsihijatra.

- Zadnji njegov kontrolni pregled bio je u junu ove godine. Povratna informacija od strane nadležnog psihijatra meni bilo je propisivanje terapije bez preporuke o nekom vidu stacionarnog liječenja, da li u UB Foča, da li u Psihijatrijskoj klinici Sokolac. On je uzimao recepte za tu psihijatrijsku dijagnozu i za još par dijagnoza pored, a da li je te lijekove konzumirao nemamo uvid u to. Recepti su propisivani, a dalje šta se dešavalo nemamo uvid - rekla je Perišićeva.

Ona je navela da su određeni uvid u primjenu terapije imali dok mu je bila živa supruga, a od prošle godine, kada je ona preminula, pacijent je živio sam.

U Centru za socijalni rad potvrdili su da je Borivoje Tešović, navodeći, takođe, njegove inicijale, bio njihov korisnik.

Direktor ove ustanove Snežana Golijanin kaže da je ostvarivao zakonsko pravo na tuđu njegu i pomoć, druga grupa, koje, kako objašnjava, ostvaruju skoro sva lica sa nekim poremećajem, a na osnovu ocjene njihove funkcionalnosti koju daje ljekarska komisija.

- To lice je duži niz godina ostvarivalo to pravo, a u zadnje vrijeme se nije javljalo u Centar za socijalni rad, nije tražilo promjenu tog prava, pošto postoji i prva grupa, niti smo dobijali od drugih institucija neke najave. Nije nam bilo poznato, kao što kažu, da je imao oružje, zadnjih nekoliko godina to lice uopšte nije dolazilo u Centar - rekla je Golijaninova.

Prema izjavama građana, Tešović je mnogima u Foči prijetio da će ih ubiti, a uz sebe je nosio i pokazivao spisak tih ljudi.

U Tužilaštvu su rekli da osumnjičeni za ubistvo dječaka nikada nije prijavljivan za krivična djela i da nije prolazio kroz njihovu evidenciju.

Pedesetčetvorogodišnji Borivoje Tešović iz sela Zavait prije dva dana ubio je dječaka iz Foče na regionalnom putu Zavait-Čelebići, koji je u automobilu sa ocem prolazio kroz selo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Maloljetnica osumnjičena za saučesništvo izašla iz pritvora Maloljetnica osumnjičena za saučesništvo izašla iz pritvora
Sabor horova na platou Svetosavskog hrama Sabor horova na platou Svetosavskog hrama
Miljevina: Muž ubio suprugu, pa sebe Miljevina: Muž ubio suprugu, pa sebe
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    23h 48m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    21h 47m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 29m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 2m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    16h 36m
    2