Фонд ПИО: Доставити потврде о редовном школовању

18.09.2023. 11:35
0
ИЗВОР: srna.rs

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске позвао је средњошколце и студенте који су корисници породичне пензије да доставе потврде о редовном школовању за школску 2023/2024 годину.

Средњошколци који су корисници овог права, њих 1.132, треба да доставе потврду Фонду ПИО до 22. септембра, а студенти корисници овог права, њих 1.534 корисника, потврду треба да доставе до 24. октобра.

Потврде за кориснике у Републици Српској могу се доставити у најближу пословницу Фонда ПИО, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО, како би се исплата породичне пензије могла наставити редовно и без прекида, саопштено је из Фонда ПИО Републике Српске.

Недостављање потврде о редовном школовању у наведеном року значиће да дијете-корисник породичне пензије више није на редовном школовању, након чега се обуставаља исплата.

За достављене школске потврде Фонд ПИО, како се наводи, у оквиру законског поступања, задржава право да изврши провјеру исправности код школе или факултета, као издаваоца тог документа.

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Мањи приноси дижу цијене воћа Мањи приноси дижу цијене воћа
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    5h 32m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    8h 18m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    7h 51m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    10h 58m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    22h 47m
    0