Фонд ПИО: Доставити потврде о редовном школовању

18.09.2023. 11:35
0
ИЗВОР: srna.rs

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске позвао је средњошколце и студенте који су корисници породичне пензије да доставе потврде о редовном школовању за школску 2023/2024 годину.

Средњошколци који су корисници овог права, њих 1.132, треба да доставе потврду Фонду ПИО до 22. септембра, а студенти корисници овог права, њих 1.534 корисника, потврду треба да доставе до 24. октобра.

Потврде за кориснике у Републици Српској могу се доставити у најближу пословницу Фонда ПИО, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО, како би се исплата породичне пензије могла наставити редовно и без прекида, саопштено је из Фонда ПИО Републике Српске.

Недостављање потврде о редовном школовању у наведеном року значиће да дијете-корисник породичне пензије више није на редовном школовању, након чега се обуставаља исплата.

За достављене школске потврде Фонд ПИО, како се наводи, у оквиру законског поступања, задржава право да изврши провјеру исправности код школе или факултета, као издаваоца тог документа.

Коментари 0
Повезане вијести
Пензије у Српској биће веће од јануара Пензије у Српској биће веће од јануара
Од петка пријаве за пројекат "Спојимо дјецу Космета и Српске" Од петка пријаве за пројекат "Спојимо дјецу Космета и Српске"
Гдје је нестала 13. плата? Гдје је нестала 13. плата?
Најчитаније
 • У несрећи код Фоче страдао отац троје дјеце
  18h 9m
  0
 • У Сарајеву и Источном Сарајеву претреси на 12 локација
  13h 42m
  1
 • Да је жива, Титова Југославија би данас славила 80. рођендан
  21h 0m
  3
 • „Google“ за неколико дана креће са великим брисањем налога: Ево како да сачувате свој
  13h 48m
  0
 • На мјесто несреће излази инспекцијски надзор за тунеле
  18h 52m
  2