Fond PIO: Dostaviti potvrde o redovnom školovanju

18.09.2023. 11:35
0
IZVOR: srna.rs

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske pozvao je srednjoškolce i studente koji su korisnici porodične penzije da dostave potvrde o redovnom školovanju za školsku 2023/2024 godinu.

Srednjoškolci koji su korisnici ovog prava, njih 1.132, treba da dostave potvrdu Fondu PIO do 22. septembra, a studenti korisnici ovog prava, njih 1.534 korisnika, potvrdu treba da dostave do 24. oktobra.

Potvrde za korisnike u Republici Srpskoj mogu se dostaviti u najbližu poslovnicu Fonda PIO, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, kako bi se isplata porodične penzije mogla nastaviti redovno i bez prekida, saopšteno je iz Fonda PIO Republike Srpske.

Nedostavljanje potvrde o redovnom školovanju u navedenom roku značiće da dijete-korisnik porodične penzije više nije na redovnom školovanju, nakon čega se obustavalja isplata.

Za dostavljene školske potvrde Fond PIO, kako se navodi, u okviru zakonskog postupanja, zadržava pravo da izvrši provjeru ispravnosti kod škole ili fakulteta, kao izdavaoca tog dokumenta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 50m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    7h 23m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    22h 0m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    7h 29m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    7h 27m
    0