Фонд ПИО: Позив за достављање потврде о редовном школовању

01.09.2020. 14:23
0
ИЗВОР: СРНА

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске позвао је кориснике породичне пензије да у току септембра и октобра доставе потврде о редовном школовању за дјецу кориснике породичне пензије за школску 2020/2021. годину.

Потврде о редовном школовању треба до 23. септембра доставити за 1.132 корисника породичне пензије који су средњошколци у доби од 15 до 19 година.

За 1.935 студенате, корисника породичне пензије, старосне доби од 19 до 26 година, потврду о редовном школовању потребно је доставити до 22. октобра и из Фонда је најављено да ће овај позив за достављање школске потврде за студенте бити поновљен и почетком октобра.

Фонд ПИО је позвао кориснике породичне пензије да благовремено доставе школску потврду у најближу пословницу Фонда за кориснике у Републици Српској, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО, како би се исплата породичне пензије могла несметано наставити без прекида.

О обавези достављања потврде о редовном школовању Фонд кориснике обавјештава и путем писане поруке на чеку приликом исплате пензије за август и септембар.

У саопштењу се наводи да недостављање потврде о редовном школовању у наведеном року значи да се дијете, корисник породичне пензије, више не налази на редовном школовању, након чега се врши обустава исплате.

За достављене школске потврде Фонд ПИО, у оквиру законског поступања, задржава право да изврши провјеру исправности код школе или факултета, као издаваоца документа.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    11h 1m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    11h 7m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    11h 5m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    9h 56m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    43m
    0