Формирани клубови посланика у Парламенту БиХ

08.12.2022. 17:48
0
ИЗВОР: srna.rs

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ већ је формирао клубове посланика и изабрао предсједавајуће и њихове замјенике за мандатни период до 2026. године, објављено је на сајту Представничког дома.

Из Републике Српске Клуб посланика СНСД-а чине предсједавајућа Клуба Сања Вулић, замјеник предсједавајуће Мирослав Вујичић и посланици Обрен Петровић, Небојша Радмановић, Зоран Тегелтија и Љубица Миљановић, која је наредна на листи након што је за мандатара предложен актуелни предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Уколико би Тегелтија био именован у нови сазив Савјета министара на позицију посланика би дошао Милорад Којић.

Клуб посланика СДС - ПДП - За правду и ред чине предсједавајући Клуба Дарко Бабаљ, замјеник предсједавајућег је Мира Пекић, а посланици су Младен Босић, Бранислав Бореновић и Ненад Грковић.

Из ФБиХ Клуб посланика ХДЗ-а БиХ, и посланика које су окупљене око ХДЗ-а, чине Предраг Кожул који је предсједавајући Клуба, његов замјеник је Даријана Филиповић, а чине га и актуелни замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Маринко Чавара и посланик Славко Матић.

Клуб посланика СДП-а БиХ је за предсједавајућег именовао Сашу Магазиновића, док је његов замјеник Рејхана Дервишевић и чине га и посланици Зукан Хелез, Албин Муслић и Јасмин Имамовић.

Предсједавајући Клуба посланика ДФ-а је Милан Дуновић, а његов замјеник је Влатко Главаш, а у овом клубу је и посланик Златан Бегић.

Клуб посланика Наша странка - БХИ КФ чине предсједавајућа Клуба Сабина Ћудић, замјеник предсједавајуће Аида Баручија и посланик Предраг Којовић.

У Клубу посланика Народ и правда су предсједавајући Клуба Нихад Омеровић, замјеник је Миа Карамехић-Абазовић и Денис Звиздић који тренутно предсједава Представничким домом.

Клуб посланика СДА је за предсједавајућег Клуба одредио Шерифа Шпагу, а његов замјеник је Един Рамић и уз њих су у Клубу Мидхат Чаушевић, Шемсудин Дедић, Сафет Кешо, Нермин Мандра, Амор Машовић, Шемсудин Мехмедовић и Денијал Тулумовић.

Коментари 0
Повезане вијести
У БиХ стижу ЕУФОР трупе из стратешке резерве НАТО-а У БиХ стижу ЕУФОР трупе из стратешке резерве НАТО-а
Без личне карте око 248.000 грађана у БиХ Без личне карте око 248.000 грађана у БиХ
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
 • Сутра хуманитарни базар за Веру на Тргу Србија
  8h 39m
  0
 • У Дрини пронађено тијело несталог Д.Т.
  10h 30m
  1
 • Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО)
  9h 31m
  0
 • Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
  7h 29m
  0
 • Наши суграђани истрачали Острошки полумаратон
  2h 34m
  0