Француз на крову Дубаија

02.03.2024. 21:45
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Иго Амбер побједник је турнира у Дубаију.

Француз је у мечу за титулу савладао Казахстанца Бублика 6:4, 6:3.

До друге титуле из серије 500 у каријери, Амбер је стигао за нешто мање од сат и по.

У првом сету одлука је пала у десетом гему. Тада је Амбер искористио пету брејк лопту, која је уједно била и сет лопта и повео 1:0.

Амбер је у другом сету имао једну шансу да одузме сервис ривалу и то у четвртом гему и одмах је искористио. Испоставило се да је то Французу било довољно да уз одличну игру на свој сервис стигне до вриједног тријумфа.

У свом првом Лекус сусрету против Бублика, Амбер је играо агресивно, диктирао је игру са основне линије. Француз је ‘’цијепао’’ форхенд да би удаљио Бублика од основе линије, погодивши 25 винера. Када је сервирао за меч, Амбер је спасио брејк лопту бекенд винером, прије него што је реализовао своју другу меч лопту.

Француски тенсиер, који је у полуфиналу побиједио четвртог тенисера свијета Данила Медведева, попец́е се у понедјељак на 14. мјесто у каријери на АТП ранг листи.

Он је први Француз у Топ 15 од Гаела Монфиса у мају 2021.

Раније ове сезоне, Амбер је освојио трофеј на домац́ем терену у Марсеју. Пети носилац је дебитовао у Дубаију и трец́и је шампион Француске на овом турниру, придруживши се тако Жерому Голмарду (1999) и Фабрису Сантору (2002).

Бублик је јурио свој други трофеј ове сезоне, пошто је тријумфовао у Монпељеу у фебруару. Овај 26-годишњак ц́е дебитовати у Топ 20 на АТП ранг листи у поњедељак и то са 19. мјеста.

Филип Макрић

Коментари 0
Повезане вијести
Велико изненађење у Дубаију: Испао Медведев, шта то значи за Ђоковића Велико изненађење у Дубаију: Испао Медведев, шта то значи за Ђоковића
Рубљов дисквалификован! Рубљов дисквалификован!
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 59m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    7h 57m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    16h 23m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    14h 38m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    16h 17m
    0