Французи газе, Хрватска на кољенима

20.01.2024. 21:03
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Данас је утакмицама у групи 1 настављено Европско првенство за рукометаше у Њемачкој. Побједу су оствариле Француска и Мађарска, док Хрвати полако пакују кофере из Келна.

Огроман корак ка полуфиналу направила је Француска, која је након тријумфа над Хрватском савладала Исланд са 39:32. Обзиром да су пренијели два бода из прве фазе, Французи су сада на шест бодова и једном ногом су у завршници. Преостале су им још двије утакмице, против Аустрије и Мађарске против којим ће им бити довољан и један бод.

У другом данашњем мечу у Келну, Мађарска је славила велику побједу против Хрватске 29:26. Хрвати су остали на једном боду и изгубили су готово све шансе да се домогну полуфинала. Мађари сада имају четири и у сјајној су прилици да се нађу међу четири најбоље селекције. Вечерас се игра меч између Њемачке и Аустрије који је од велике важности. Аустријанци имају три, а Нијемци два бода. Хрватску до краја очекују мечеви против Исланда и Њемачке.

Мађари су на само старту имали плус 4 (9:5), али су Хрвати до полувремена успјели да дођу на гол заостатка (13:14). У наставку прави мали “рат“ на терену. Тешко се долазило до поготка, и једни и други су у првих девет минута постигли тек по један, а затим су пулени Горана Перковца коначно дошли до поравнања (16:16) у 40. минути, а само минут касније су повели 17:16 први пут од почетног вођства (1:0).

Затим се дуго играло гол за гол, тако да се ушло у драматичну завршницу. У 51. минути Мађарска је прешла поново у водство (22:21), а минут касније је отишла на великих 23:21. У посљедњих пет минута било је 25:24 за Мађарску, а онда Хрвати долазе до поравнања (25:25). Ипак, услиједила је мини серија Мађарске од 2:0 за 27:25 три минуте до краја. То је био и крај надања за Хрватску да може до побједе.  

Поредак: Француска 6, Мађарска 4, Аустрија 3, Њемачка 2, Хрватска 1, Исланд 0.

Един Спржо

Коментари 0
Повезане вијести
Панџић послије двије године у Италији гледа ка бх. клубовима Панџић послије двије године у Италији гледа ка бх. клубовима
Марина Куртеш на Европском првенству за каратисте у Тбилисију Марина Куртеш на Европском првенству за каратисте у Тбилисију
Француски рукометаши шампиони Европе Француски рукометаши шампиони Европе
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    2h 53m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    21h 15m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    22h 30m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    18h 23m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    21h 29m
    1