Francuzi gaze, Hrvatska na koljenima

20.01.2024. 21:03
0
IZVOR: nezavisne.com

Danas je utakmicama u grupi 1 nastavljeno Evropsko prvenstvo za rukometaše u Njemačkoj. Pobjedu su ostvarile Francuska i Mađarska, dok Hrvati polako pakuju kofere iz Kelna.

Ogroman korak ka polufinalu napravila je Francuska, koja je nakon trijumfa nad Hrvatskom savladala Island sa 39:32. Obzirom da su prenijeli dva boda iz prve faze, Francuzi su sada na šest bodova i jednom nogom su u završnici. Preostale su im još dvije utakmice, protiv Austrije i Mađarske protiv kojim će im biti dovoljan i jedan bod.

U drugom današnjem meču u Kelnu, Mađarska je slavila veliku pobjedu protiv Hrvatske 29:26. Hrvati su ostali na jednom bodu i izgubili su gotovo sve šanse da se domognu polufinala. Mađari sada imaju četiri i u sjajnoj su prilici da se nađu među četiri najbolje selekcije. Večeras se igra meč između Njemačke i Austrije koji je od velike važnosti. Austrijanci imaju tri, a Nijemci dva boda. Hrvatsku do kraja očekuju mečevi protiv Islanda i Njemačke.

Mađari su na samo startu imali plus 4 (9:5), ali su Hrvati do poluvremena uspjeli da dođu na gol zaostatka (13:14). U nastavku pravi mali “rat“ na terenu. Teško se dolazilo do pogotka, i jedni i drugi su u prvih devet minuta postigli tek po jedan, a zatim su puleni Gorana Perkovca konačno došli do poravnanja (16:16) u 40. minuti, a samo minut kasnije su poveli 17:16 prvi put od početnog vođstva (1:0).

Zatim se dugo igralo gol za gol, tako da se ušlo u dramatičnu završnicu. U 51. minuti Mađarska je prešla ponovo u vodstvo (22:21), a minut kasnije je otišla na velikih 23:21. U posljednjih pet minuta bilo je 25:24 za Mađarsku, a onda Hrvati dolaze do poravnanja (25:25). Ipak, uslijedila je mini serija Mađarske od 2:0 za 27:25 tri minute do kraja. To je bio i kraj nadanja za Hrvatsku da može do pobjede.  

Poredak: Francuska 6, Mađarska 4, Austrija 3, Njemačka 2, Hrvatska 1, Island 0.

Edin Spržo

Komentari 0
Povezane vijesti
Pandžić poslije dvije godine u Italiji gleda ka bh. klubovima Pandžić poslije dvije godine u Italiji gleda ka bh. klubovima
Marina Kurteš na Evropskom prvenstvu za karatiste u Tbilisiju Marina Kurteš na Evropskom prvenstvu za karatiste u Tbilisiju
Francuski rukometaši šampioni Evrope Francuski rukometaši šampioni Evrope
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    20h 46m
    9
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    11h 41m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    20h 52m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    13h 7m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    21h 0m
    0