Фудбалер уплатио сав новац који је недостајао за лијечење Милана Шолаје

19.08.2022. 19:36
0
ИЗВОР: telegraf.rs

Репрезентативац Србије у фудбалу, и првотимац Торина, Немања Радоњић, показао је велико срце пошто је уплатио новац који је недостајао Милану Шолаји за лијечење.

Милан је мјесецима уназад апеловао да му људи помогну да оде на операцију. Људи су показали хуманост, почели су да уплаћују новац, а онда је услиједио застој у акцији.

На друштвеним мрежама су настављени апели да се помогне Милану, који мора да оперише тумор на кичми који га животно угрожава.

То је видела Радоњићева дјевојка, манекенка Исидора Кадијевић, која је показала то свом дечку.

Видевши апел, Радоњић је истог момента одлучио да помогне, питали су колико новца је потребно да се уплати и када је добио информацију да недостаје још 2.200 евра, одмах је пребацио новац и показао хуманост и велико срце.

Милан је 2014. године доживио тешку саобраћајну несрећу гдје је доживио тешке тјелесне повреде које су му трајно промијениле живот. Примљен је на Ургентни центар Клиничког центра Војводине, затим је пребачен на Клинику за ортопедску хирургију и трауматологију.

Из болнице је са дијагнозом параплегија (одузетост доњег дијела тијела) отишао на рехабилитацију у Специјалну болницу “Др Боривоје Гњатић” Стари Сланкамен. Милан се морао суочити са стварношћу и прихватити да ће се моћи кретати искључиво уз помоћ инвалидских колица.

Оперативни захват имао је 2017. године је имао због пуцања шрафова које је имао на фиксатору постављеном на кичми. Услиједили су опет болнички дани и мукотрпна рехабилитација.

На контролном прегледу 12.4.2021. године, магнетном резонанцом је утврђено да Милан има тумор на кичменом стубу који би што прије требало уколонити јер га животно угрожава.

Оперативни захват би се радио на једној приватној клиници у Београду.

Уз помоћ хуманих људи Милан је прикупио средства за операцију.

Средства су му и даље потребна за додатне операције, рехабилитације, специјалистичке и контролне прегледе, бањско лијечење, лијекове, суплементе, пелене, потрошни медицински материјал, за ортопедска помагала и путне трошкове.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Затворенике нема ко да лијечи Затворенике нема ко да лијечи
Италијански фудбалер признао да је зависан од дроге и алкохола Италијански фудбалер признао да је зависан од дроге и алкохола
Језиво: Бившу дјевојка познатог фудбалера прегазили па вукли колима по граду Језиво: Бившу дјевојка познатог фудбалера прегазили па вукли колима по граду
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    23h 31m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    21h 33m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    20h 26m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    19h 34m
    1
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    14h 1m
    1