Фудбалери Фамоса над‌јачали Рудар

17.08.2024. 21:18
1
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Фамоса су у 2. колу м:тел Прве лиге Републике Српске савладали Рудар 2:0, сачувавши тако примат домаћег терена. 

Киша која је уочи утакмице почела стидљиво да пада послије неколико врелих дана у Источном Сарајеву, уз лакши вјетар учинила је услове за игру значајно пријатнијим него што би било да се играло који сат раније.

Рудар је дошао у Војковиће са жељом да игра, да држи лопту, а Фамос је наступио врло мотивисан, борбен и јако на сваку лопту. Иако на клупи није могао бити Дарко Војводић због добијеног црвеног картона у Требињу, екипа је била максимално мотивисана да скине скалп тиму који је побједом у Лакташима у првом колу потврдио своје високе амбиције. Оно што је красило утакмицу је јако висок интезитет игре, трке, доста дуела и борбе, а премијерлигашки арбитар Милош Гиговић је допустио доста више контакта него што су прволигаши навикли и није желио много да сјецка игру. 

Бацали су се домаћи на сваку лопту, заворили прилаз сваком голу, а из чврсте игре позади покушавали да преко брзих Ламаџеме и Хркала запријете Срђану Модићу. Нису дочекали контру, али јесу у 13. минути прекид.

За овај корнер вриједи поменути сјајно изношење лопте Марка Марковића из задње линије и оштру дијагоналу по земљи за Данела Блажића. Тврдоглав је био брзоноги Блажић, иако је д‌јеловало да та лопта иде у гол аут, није одустао, те је успио да је стигне и изнуди корнер. Младен Перовић је центрирао, а Матеја Додиг главом стиже до свог првог гола у дресу Фамоса.

Могао је Рудар да се врати у 22. минути меча у егал. Поменута киша је учинила терен клизавим, Марко Марковић се оклизнуо, Патрик Гбегбе одузео лопту и иако је и сам био у доброј позицији за шут лијевом ногом, био је несебичан и направио зицер Дамјану Марковићу који се не сналази и Филип Васиљ има довољно времена да покупи лопту.

Узвратио је Дарко Хркало након пола сата игре. Одузео је лопту на центру, повукао контру, двојицу саиграча је имао по странама за додавање, одлучио је да буде себичан и шут му је изблокиран, па је пропала јако добра шанса за Мотористе.

До краја полувремена биљежимо још два покушаја Рудаар. Прво је након прекида Силађи покушао из окрета по земљи, Васиљ је на лопти, а онда и Пекија у 44. минути проба са тридесетак метара, лопта иде уз саму стативу, али је Васиљ будан и избацује лопту у корнер.

У друго полувријеме Рудар још ангажованије улази са жељом да постигне погодак, па пријети шутевима Савановића из слободног ударца и Ђанија Салчина са седамнаест метара, оба пута лопта иде ван оквира.

На другој страни Кенан Ламаџема бјежи одбрани Рудара и добија лопту у простор, али Срђан Модић на вријеме затвара ближи угао и чува своју екипу.

Покушавао је Рудар да приђе голу Фамоса, али је одбрана Моториста изгледала беспријекорно. Држали су свог голмана далеко од центра дешавања, а и што би прошло сигуран би био голман Фамоса. Најближи поготку био је капитен Немања Пекија који је како се ближио крај утакмице све више боравио у самом врху напада. У 85. минути је добио лопту на седам метара, али у његов шут у посљедњи тренутак уклизава један дефанзивац Фамоса, и диже лопту таман толико да она оде преко гола. 

Бацио је Вуле Тривуновић све карте у напад, увео све што има од офанзиваца на клупи, прекомандовао и Пекију у врх напада, па је то оставило много простора за контре Фамоса, а једну такву користе у трећој минути судијске надокнаде. Лука Асентић је добио лопту у простор, могао и сам рјешавати, али се одлучио да подијелио асистенцију Кенану Ламаџеми, који се за све оно добро што је направио у овој утакмици наградио првим поготком у дресу Фамоса за коначних 2:0.

ФАМОС – РУДАР 2:0 (1:0)

Стадион „Бранислав Лубура“
Гледалаца: 150
Судија: Милош Гиговић (Градишка)
Стријелци: 1:0 Додиг 13, 2:0 Ламаџема 90+3
Жути картони: Ламаџема (Фамос), Раковић, Тривуновић (тренер) (Рудар)

ФАМОС: Васиљ, Додиг, Ламаџема, Хркало (од 60. Дрина), Даниловић (од 90. Шкрба), Перовић, Смајић (од 76. Асентић), Тешановић, Марковић, Блажић, Фонтемаћи

РУДАР: Модић, Пекија, Гбегбе (од 60. Јовановић), Силађи, Салчин, Алибеговић, Живановић (од 69. Тахрић), Марковић (од 60. Шебез), Раковић, САвановић, Амоа (од 69. Шебез)

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Lopov 18.08.2024. 17:08
    Cestitke Famosu na igri i osvojenim bodovima protiv najbolje ekipe u ligi.Ovako se gospodo iz Slavije radi posao a ne kao vi od Premier lige do kupovine utakmica za opstanak u prvoj ligi RS.
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО) У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО)
Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО) Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО)
Данас округли сто под називом “Вјера, слобода, умјетност и страдање у 20. вијеку” у Источној Илиџи Данас округли сто под називом “Вјера, слобода, умјетност и страдање у 20. вијеку” у Источн...
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 23m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    10h 5m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 33m
    0
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    7h 3m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 54m
    1