Fudbaleri Famosa nad‌jačali Rudar

17.08.2024. 21:18
1
IZVOR: sportdc.net

Fudbaleri Famosa su u 2. kolu m:tel Prve lige Republike Srpske savladali Rudar 2:0, sačuvavši tako primat domaćeg terena. 

Kiša koja je uoči utakmice počela stidljivo da pada poslije nekoliko vrelih dana u Istočnom Sarajevu, uz lakši vjetar učinila je uslove za igru značajno prijatnijim nego što bi bilo da se igralo koji sat ranije.

Rudar je došao u Vojkoviće sa željom da igra, da drži loptu, a Famos je nastupio vrlo motivisan, borben i jako na svaku loptu. Iako na klupi nije mogao biti Darko Vojvodić zbog dobijenog crvenog kartona u Trebinju, ekipa je bila maksimalno motivisana da skine skalp timu koji je pobjedom u Laktašima u prvom kolu potvrdio svoje visoke ambicije. Ono što je krasilo utakmicu je jako visok intezitet igre, trke, dosta duela i borbe, a premijerligaški arbitar Miloš Gigović je dopustio dosta više kontakta nego što su prvoligaši navikli i nije želio mnogo da sjecka igru. 

Bacali su se domaći na svaku loptu, zavorili prilaz svakom golu, a iz čvrste igre pozadi pokušavali da preko brzih Lamadžeme i Hrkala zaprijete Srđanu Modiću. Nisu dočekali kontru, ali jesu u 13. minuti prekid.

Za ovaj korner vrijedi pomenuti sjajno iznošenje lopte Marka Markovića iz zadnje linije i oštru dijagonalu po zemlji za Danela Blažića. Tvrdoglav je bio brzonogi Blažić, iako je d‌jelovalo da ta lopta ide u gol aut, nije odustao, te je uspio da je stigne i iznudi korner. Mladen Perović je centrirao, a Mateja Dodig glavom stiže do svog prvog gola u dresu Famosa.

Mogao je Rudar da se vrati u 22. minuti meča u egal. Pomenuta kiša je učinila teren klizavim, Marko Marković se okliznuo, Patrik Gbegbe oduzeo loptu i iako je i sam bio u dobroj poziciji za šut lijevom nogom, bio je nesebičan i napravio zicer Damjanu Markoviću koji se ne snalazi i Filip Vasilj ima dovoljno vremena da pokupi loptu.

Uzvratio je Darko Hrkalo nakon pola sata igre. Oduzeo je loptu na centru, povukao kontru, dvojicu saigrača je imao po stranama za dodavanje, odlučio je da bude sebičan i šut mu je izblokiran, pa je propala jako dobra šansa za Motoriste.

Do kraja poluvremena bilježimo još dva pokušaja Rudaar. Prvo je nakon prekida Silađi pokušao iz okreta po zemlji, Vasilj je na lopti, a onda i Pekija u 44. minuti proba sa tridesetak metara, lopta ide uz samu stativu, ali je Vasilj budan i izbacuje loptu u korner.

U drugo poluvrijeme Rudar još angažovanije ulazi sa željom da postigne pogodak, pa prijeti šutevima Savanovića iz slobodnog udarca i Đanija Salčina sa sedamnaest metara, oba puta lopta ide van okvira.

Na drugoj strani Kenan Lamadžema bježi odbrani Rudara i dobija loptu u prostor, ali Srđan Modić na vrijeme zatvara bliži ugao i čuva svoju ekipu.

Pokušavao je Rudar da priđe golu Famosa, ali je odbrana Motorista izgledala besprijekorno. Držali su svog golmana daleko od centra dešavanja, a i što bi prošlo siguran bi bio golman Famosa. Najbliži pogotku bio je kapiten Nemanja Pekija koji je kako se bližio kraj utakmice sve više boravio u samom vrhu napada. U 85. minuti je dobio loptu na sedam metara, ali u njegov šut u posljednji trenutak uklizava jedan defanzivac Famosa, i diže loptu taman toliko da ona ode preko gola. 

Bacio je Vule Trivunović sve karte u napad, uveo sve što ima od ofanzivaca na klupi, prekomandovao i Pekiju u vrh napada, pa je to ostavilo mnogo prostora za kontre Famosa, a jednu takvu koriste u trećoj minuti sudijske nadoknade. Luka Asentić je dobio loptu u prostor, mogao i sam rješavati, ali se odlučio da podijelio asistenciju Kenanu Lamadžemi, koji se za sve ono dobro što je napravio u ovoj utakmici nagradio prvim pogotkom u dresu Famosa za konačnih 2:0.

FAMOS – RUDAR 2:0 (1:0)

Stadion „Branislav Lubura“
Gledalaca: 150
Sudija: Miloš Gigović (Gradiška)
Strijelci: 1:0 Dodig 13, 2:0 Lamadžema 90+3
Žuti kartoni: Lamadžema (Famos), Raković, Trivunović (trener) (Rudar)

FAMOS: Vasilj, Dodig, Lamadžema, Hrkalo (od 60. Drina), Danilović (od 90. Škrba), Perović, Smajić (od 76. Asentić), Tešanović, Marković, Blažić, Fontemaći

RUDAR: Modić, Pekija, Gbegbe (od 60. Jovanović), Silađi, Salčin, Alibegović, Živanović (od 69. Tahrić), Marković (od 60. Šebez), Raković, SAvanović, Amoa (od 69. Šebez)

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Lopov 18.08.2024. 17:08
    Cestitke Famosu na igri i osvojenim bodovima protiv najbolje ekipe u ligi.Ovako se gospodo iz Slavije radi posao a ne kao vi od Premier lige do kupovine utakmica za opstanak u prvoj ligi RS.
Povezane vijesti
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO) U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO)
Toponim srpskog stradanja - Jasenovac (FOTO) Toponim srpskog stradanja - Jasenovac (FOTO)
Danas okrugli sto pod nazivom “Vjera, sloboda, umjetnost i stradanje u 20. vijeku” u Istočnoj Ilidži Danas okrugli sto pod nazivom “Vjera, sloboda, umjetnost i stradanje u 20. vijeku” u Istočn...
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 21m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    10h 3m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 31m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    7h 1m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 52m
    1