Фудбалери „Романије“ почели припреме за нову сезону

06.07.2020. 21:50
0
ИЗВОР: paljanskenovosti.ba

Послије дуге паузе изазване пандемијом вируса корона, тренер ФК „Романија“Пале Срђан Делипара, на терену СРЦ „Влајко Петровић“ окупио је тридесетак фудбалера за нове изазове.

Предсједник паљанског друголигаша Александар Ласица рекао је за „Паљанске новости“ да су амбиције клуба за нијансу више у односу на претходну сезону, али да је и даље у фокусу стабилизација клуба и финансија, као и опстанак у лиги.

-Када се осврнемо на претходну сезону, видимо да нам је мјесто међу прве три екипе. Дакле, у ову сезону ући ћемо са мало већим амбицијама, јер у прошлој нам је искључиви циљ био само опстанак у лиги, али када видимо са чим располажемо и ми и остале екипе, амбиције су порасле. Друга лига је ослабљена неиграњем `Леотара`, `Дрине` и `Сутјеске`, стога сигуран сам да смо ми и `Фамос` из Источне Илиџе у улози фаворита у овој сезони- нагласио је Ласица.

Међу играчима из прошле сезоне су и нове снаге, млађани Ђорђе Ступар из Олимпика, те Богдан Симанић из Славије, али најзвучније име прелазоног рока је Младен Лучић, који би у наредним данима требало да стигне у Романију.

Дугогодишњи чувар мреже премијерлигашких екипа вратио се у своје Пале, те би се могло десити да и остане код куће и предводи Паљане у наредној сезони.

-Управа клуба у преговорима је са Младеном Лучићем, јер је он завршио свој боравак у бањалучком `Борцу` и враћа се у своје Пале, па ћемо искористити прилику да га ангажујемо. Нисмо још сигурни да ли ће бити тренер у школи голмана или ће бити први голман `Романије`, то тек треба да договоримо- рекао је Ласица.

Сезона у Другој лиги Републике Српске, група “Исток“, креће 8. августа, а до тада ће Романија одиграти и неколико пријатељских утакмица, као и комплетирати играчки кадар.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    12h 51m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    14h 38m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    10h 18m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    2h 47m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    13h 38m
    0