Fudbaleri „Romanije“ počeli pripreme za novu sezonu

06.07.2020. 21:50
0
IZVOR: paljanskenovosti.ba

Poslije duge pauze izazvane pandemijom virusa korona, trener FK „Romanija“Pale Srđan Delipara, na terenu SRC „Vlajko Petrović“ okupio je tridesetak fudbalera za nove izazove.

Predsjednik paljanskog drugoligaša Aleksandar Lasica rekao je za „Paljanske novosti“ da su ambicije kluba za nijansu više u odnosu na prethodnu sezonu, ali da je i dalje u fokusu stabilizacija kluba i finansija, kao i opstanak u ligi.

-Kada se osvrnemo na prethodnu sezonu, vidimo da nam je mjesto među prve tri ekipe. Dakle, u ovu sezonu ući ćemo sa malo većim ambicijama, jer u prošloj nam je isključivi cilj bio samo opstanak u ligi, ali kada vidimo sa čim raspolažemo i mi i ostale ekipe, ambicije su porasle. Druga liga je oslabljena neigranjem `Leotara`, `Drine` i `Sutjeske`, stoga siguran sam da smo mi i `Famos` iz Istočne Ilidže u ulozi favorita u ovoj sezoni- naglasio je Lasica.

Među igračima iz prošle sezone su i nove snage, mlađani Đorđe Stupar iz Olimpika, te Bogdan Simanić iz Slavije, ali najzvučnije ime prelazonog roka je Mladen Lučić, koji bi u narednim danima trebalo da stigne u Romaniju.

Dugogodišnji čuvar mreže premijerligaških ekipa vratio se u svoje Pale, te bi se moglo desiti da i ostane kod kuće i predvodi Paljane u narednoj sezoni.

-Uprava kluba u pregovorima je sa Mladenom Lučićem, jer je on završio svoj boravak u banjalučkom `Borcu` i vraća se u svoje Pale, pa ćemo iskoristiti priliku da ga angažujemo. Nismo još sigurni da li će biti trener u školi golmana ili će biti prvi golman `Romanije`, to tek treba da dogovorimo- rekao je Lasica.

Sezona u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa “Istok“, kreće 8. avgusta, a do tada će Romanija odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica, kao i kompletirati igrački kadar.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    6h 21m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    6h 26m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    7h 18m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    19h 48m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    7h 32m
    0