Фудбалери Славије сезону завршавају на седмом мјесту Прве лиге Српске

31.05.2022. 14:48
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Славије из Источног Сарајева сезону завршавају на седмом мјесту Прве лиге Републике Српске са 43 освојена бодова.

Екипа Бојана Регоје је остварила по 13 побједа и пораза и четири ремија, те јој је то донијело на крају 43 бода и седмо мјесто на табели.

- Ово је тренутно наша реалност. Ситуација је таква-каква је и на основу онога што имамо требамо бити задовољни урађеним. Могли смо можда имати који бод више, прије свега ту мислим на утакмицу против Дрине на нашем терену коју нисмо побиједили, па онда и Слободу гдје смо имали пенал за побједу. Све у свему, задовољан сам приказаним у овој сезони - рекао је Бојан Регоје.

Свјестан је Регоје да сви навијачи Славије желе више, али и истиче да нико од њега не би више волио да је Славија у бољој ситуацији.

- Разумијем ја и незадовољство навијача због ситуације у којој се Славија налази, али ми у овом тренутку морамо да схватимо да је ово Славијина реалност. Сви бисмо вољели више, ја први. Не може нико рећи да би више од мене волио да је Славија у Премијер лиги и да се бори за врх, али за то треба новац, треба неко спреман да уложи минимално пола милиона. Да не улазим превише у ту причу о функционисању клуба, постоје особе за то.

Напомиње Регоје да су у овом тренутку испред Славије екипе са већим буџетом.

- Ми по буџету и издвајању за играче не можемо да се поредимо са екипама из врха, Крупа, Слога, Слобода, Звијезда 09 и Дрина имају веће буџете од нас и више могу платити играче од нас. Сутјеска има неколико сјајних играча. Ми смо у таквој ситуацији да тренутно екипу чине играчи који нису "на стану" код нас. Имао сам ја разговоре и са неким играчима који играју у овим екипама, и то прије него су дошли код њих, али финансијски нисмо могли ни близу парирати томе. 

Промоција већег броја младих играча је оно чиме је задовољан Регоје.

- Дали смо шансу младим играчима. Посебно напомињем јуниоре који су ту све вријеме са нама, Авдаловић, Дабић, Рончевић, Томић, Ђерић, Вучинић. Искористили су своју шансу и то је једна окосница око које треба градити Славијину будућност. Наравно, ту су и сви остали, условно речено старији, Никола Бјелош је посебно искочио, Лазар Бабић такођер, Мандић има одличну сезону. Мање - више задовољан сам свима, немам никакве примједбе на њихово залагање. Ово су сјајни момци.

Свјестан је Регоје да ће за наредну сезону требати појачања.

- Требаће свакако, приоритет су нам довођење голмана и нападача, а онда даље сређивање одбране и везног реда. Зависи много од тога и каква ће бити финансијска ситуација, колико ћемо моћи понудити играчима, али и од тога ко ће од ове екипе отићи. Имали смо разговоре са свим фудбалерима, отворено и конкретно, и свако у случају добре понуде може да иде. Наравно, било би ми жао да неко због 200-300 марака више оде негдје, али уколико они процјене да је то њима добро, нећемо им правити проблеме. За сада нико конкретно није истакао да жели да иде, а видјећемо каква ће ситуација бити током љета.

Славија ће припреме за нову сезону почети шест седмица прије почетка првенства, а с обзиром да још увијек није дефинисан почетак нове сезоне у Првој лиги, тако ни Бојан Регоје није одредио тачан датум припрема. 

   

Коментари 0
Повезане вијести
Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу! Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО) Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    23h 3m
    6
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    4h 4m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    20h 6m
    2
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    4h 52m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    1h 50m
    0