Фудбалери Србије вечерас против Норвешке у Лиги нација

27.09.2022. 09:57
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Фудбалске репрезентације Норвешке и Србије, вечерас ће од 20.45 часова у Ослу, у директном дуелу одлучити ко ће бити побједник групе и изборити пласман у А Лигу нација.

- Нисам кувар па да тражим рецепт за Халанда. Рекао сам много пута да се ради о фантастичном играчу који игра у једном од најскупљих тимова на свијету. Окружен је у Манчестер Ситију саиграчима врхунске класе и наравно да у тој ситуацији његов таленат долази до пуног изражаја - рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије, Драган Стојковић Пикси.

- Утакмица коју је Норвешка изгубила прије два дана од Словеније потврђује да и за њега има рјешења. Заиста га је тешко зауставити, али није немогуће.Треба бити максимално сконцентрисан, водити рачуна о њиховим центаршутевима са крила, о контранападима и не дозволити му да у нашем шеснаестерцу добије пуно простора - изјавио је Стојковић на конференцији за медије у Ослу.

Селектор Стојковић рекао је да ни овога пута нема ни најмању дилему око састава тима.

- Наравно да у глави опет имам стартних 11, без обзира што имамо одређене кадровске проблеме. Не можемо да рачунамо на Милинковић-Савића и Рачића. Сергеј је заиста важан играч у нашем тиму, али ту су и други момци и не сумњам да ћу наћи право рјешење, односно играча који ће умјети достојно да га замијени. Ја сам тренер који воли да његова екипа игра лијеп и атрактаван фудбал, тако ће бити и сутра у Ослу - рекао је Стојковић.

Капитен Србије, Душан Тадић, који ће против Норвешке одиграти јубиларну 90. утакмицу у дресу националног тима, каже да није битан број утакмица, већ резултат који се направи са репрезентацијом.

- Дакле, рачуна се број побједа, број учешћа на завршним турнирима Европског и Свјетског првенства. Индивидуална статистика је небитна, поготово тај број наступа. Очекује нас једна изузетно захтјевна утакмица. Улог је прво мјесто у групи и пласман у виши ранг Лиге нација. Даћемо све од себе да освојимо три бода у Ослу. Норвешка има одличну екипу, нису ту само Халанд и Одегард. Побиједили су нас у Београду, али тада је један детаљ преломио у њихову корист. Наша идеја остаје иста, желимо да доминирамо од првог минута и да офанзивном игром стигнемо до циља. То је оно што Мистер Стојковић тражи од нас на свакој утакмици. Да играмо лијеп фудбал и да кроз игру стижемо до резултата - рекао је Тадић.

Коментари 0
Повезане вијести
Српске обдојкашице у полуфиналу Лиге нација Српске обдојкашице у полуфиналу Лиге нација
Кадетска репрезентација Србије се пласирала на Европско првенство Кадетска репрезентација Србије се пласирала на Европско првенство
Фудбалери Србије бољи од Луксембурга Фудбалери Србије бољи од Луксембурга
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 46m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 51m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    23h 19m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 53m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    1h 58m
    0