Гацко: Меџлис Исламске заједнице незаконито гради споменик припадницима тзв. Армије БиХ

29.07.2021. 18:26
2
ИЗВОР: СРНА

Одјељење за инспекцијске послове Општинске управе Гацко утврдило је да је Меџлис Исламске заједнице у Мјесној заједници Кула без законом прописане документације почео изградњу спомен-обиљежја погинулим припадницима такозване Армије БиХ, те је издало налог да се радови обуставе, саопштено је из кабинета начелника општине Гацко.

-Оно што додатно забрињава јесте информација добијена из Полицијске станице Гацко да је у суботу, 31. јула, предвиђено одржавање комеморативног скупа са истакнутим заставама и другим обиљежјима такозване Армије БиХ, а очекује се долазак већег броја припадника Патриотске лиге БиХ. Ова вијест проширила се међу становницима Гацка и изавала узнемиреност- наводи се у саопштењу.

На састанку представника Скупштине општине, Полицијске станице Гацко и инспектората, који је одржан тим поводом, закључено је да буду предузете све прописане мјере и радње које ће допринијети очувању добросусједских односа на подручју општине Гацко.

-У том циљу одржан је састанак са представником организатора коме је предочено коју све законом прописану документацију мора посједовати да би се спомен-обиљежје могло поставити и затражено је уклањање обиљежја такозване Армије БиХ- наводи се у саопштењу.

Из кабинета начелника општине Гацко истичу да је приоритет одржавање добрих међунационалних односа који су на високом нивоу.

-Изражавамо наду да ће у будућности организатори оваквих и сличних манифестација водити рачуна да својим чињењем не стварају тензије међу становништвом наше општине- наводи се у саопштењу.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Mirce 29.07.2021. 21:00
    SAMO RUŠIT!!!
  • Generic placeholder image
    Posmatrač 29.07.2021. 19:08
    Muslimani ponovo provociraju. Gačani im ovo neće tolerisati. Kada muslimani plate cijenu ovog ratnohuškačkog okupljanja, kukaće i glumiće žrtve kao što to rade 30 godina.
Повезане вијести
Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи
Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови
Рођено 18 беба у Републици Српској Рођено 18 беба у Републици Српској
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 21m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 20m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 56m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 17m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    11h 0m
    9