Гацко: Меџлис Исламске заједнице незаконито гради споменик припадницима тзв. Армије БиХ

29.07.2021. 18:26
2
ИЗВОР: СРНА

Одјељење за инспекцијске послове Општинске управе Гацко утврдило је да је Меџлис Исламске заједнице у Мјесној заједници Кула без законом прописане документације почео изградњу спомен-обиљежја погинулим припадницима такозване Армије БиХ, те је издало налог да се радови обуставе, саопштено је из кабинета начелника општине Гацко.

-Оно што додатно забрињава јесте информација добијена из Полицијске станице Гацко да је у суботу, 31. јула, предвиђено одржавање комеморативног скупа са истакнутим заставама и другим обиљежјима такозване Армије БиХ, а очекује се долазак већег броја припадника Патриотске лиге БиХ. Ова вијест проширила се међу становницима Гацка и изавала узнемиреност- наводи се у саопштењу.

На састанку представника Скупштине општине, Полицијске станице Гацко и инспектората, који је одржан тим поводом, закључено је да буду предузете све прописане мјере и радње које ће допринијети очувању добросусједских односа на подручју општине Гацко.

-У том циљу одржан је састанак са представником организатора коме је предочено коју све законом прописану документацију мора посједовати да би се спомен-обиљежје могло поставити и затражено је уклањање обиљежја такозване Армије БиХ- наводи се у саопштењу.

Из кабинета начелника општине Гацко истичу да је приоритет одржавање добрих међунационалних односа који су на високом нивоу.

-Изражавамо наду да ће у будућности организатори оваквих и сличних манифестација водити рачуна да својим чињењем не стварају тензије међу становништвом наше општине- наводи се у саопштењу.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Mirce 29.07.2021. 21:00
  SAMO RUŠIT!!!
 • Generic placeholder image
  Posmatrač 29.07.2021. 19:08
  Muslimani ponovo provociraju. Gačani im ovo neće tolerisati. Kada muslimani plate cijenu ovog ratnohuškačkog okupljanja, kukaće i glumiće žrtve kao što to rade 30 godina.
Повезане вијести
Порушена табла "Добро дошли у Републику Српску" код Власенице Порушена табла "Добро дошли у Републику Српску" код Власенице
У Источном Сарајеву рођена два дјечака У Источном Сарајеву рођена два дјечака
Република Српска стари и нестаје: За 20 година изгубљен град величине Приједора, ускоро ће сваки трећи становник бити пензионер Република Српска стари и нестаје: За 20 година изгубљен град величине Приједора, ускоро ће...
Најчитаније
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  8h 6m
  0
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  17h 35m
  0
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  15h 59m
  0
 • Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
  7h 47m
  0
 • Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
  6h 44m
  0