Гацко: Меџлис Исламске заједнице незаконито гради споменик припадницима тзв. Армије БиХ

29.07.2021. 18:26
2
ИЗВОР: СРНА

Одјељење за инспекцијске послове Општинске управе Гацко утврдило је да је Меџлис Исламске заједнице у Мјесној заједници Кула без законом прописане документације почео изградњу спомен-обиљежја погинулим припадницима такозване Армије БиХ, те је издало налог да се радови обуставе, саопштено је из кабинета начелника општине Гацко.

-Оно што додатно забрињава јесте информација добијена из Полицијске станице Гацко да је у суботу, 31. јула, предвиђено одржавање комеморативног скупа са истакнутим заставама и другим обиљежјима такозване Армије БиХ, а очекује се долазак већег броја припадника Патриотске лиге БиХ. Ова вијест проширила се међу становницима Гацка и изавала узнемиреност- наводи се у саопштењу.

На састанку представника Скупштине општине, Полицијске станице Гацко и инспектората, који је одржан тим поводом, закључено је да буду предузете све прописане мјере и радње које ће допринијети очувању добросусједских односа на подручју општине Гацко.

-У том циљу одржан је састанак са представником организатора коме је предочено коју све законом прописану документацију мора посједовати да би се спомен-обиљежје могло поставити и затражено је уклањање обиљежја такозване Армије БиХ- наводи се у саопштењу.

Из кабинета начелника општине Гацко истичу да је приоритет одржавање добрих међунационалних односа који су на високом нивоу.

-Изражавамо наду да ће у будућности организатори оваквих и сличних манифестација водити рачуна да својим чињењем не стварају тензије међу становништвом наше општине- наводи се у саопштењу.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Mirce 29.07.2021. 21:00
  SAMO RUŠIT!!!
 • Generic placeholder image
  Posmatrač 29.07.2021. 19:08
  Muslimani ponovo provociraju. Gačani im ovo neće tolerisati. Kada muslimani plate cijenu ovog ratnohuškačkog okupljanja, kukaće i glumiće žrtve kao što to rade 30 godina.
Повезане вијести
Гатачки гимназијалци најбољи у регији из демократије и људских права Гатачки гимназијалци најбољи у регији из демократије и људских права
Просјечна нето плата у фебруару 1.256 КМ Просјечна нето плата у фебруару 1.256 КМ
Почела исплата годишњег борачког додатка Почела исплата годишњег борачког додатка
Најчитаније
 • Почела исплата годишњег борачког додатка
  10h 13m
  3
 • Дан кад је Војска СР Југославије оборила "невидљивог" (ВИДЕО)
  11h 41m
  0
 • Положен камен темељац за изградњу зграде Полицијске управе Источно Сарајево
  9h 8m
  5
 • Бесмртни херој – Потпуковник Живота Ђурић
  12h 41m
  0
 • Милан Савић предсједник Студентског парламента
  6h 26m
  3