Gacko: Medžlis Islamske zajednice nezakonito gradi spomenik pripadnicima tzv. Armije BiH

29.07.2021. 18:26
2
IZVOR: SRNA

Odjeljenje za inspekcijske poslove Opštinske uprave Gacko utvrdilo je da je Medžlis Islamske zajednice u Mjesnoj zajednici Kula bez zakonom propisane dokumentacije počeo izgradnju spomen-obilježja poginulim pripadnicima takozvane Armije BiH, te je izdalo nalog da se radovi obustave, saopšteno je iz kabineta načelnika opštine Gacko.

-Ono što dodatno zabrinjava jeste informacija dobijena iz Policijske stanice Gacko da je u subotu, 31. jula, predviđeno održavanje komemorativnog skupa sa istaknutim zastavama i drugim obilježjima takozvane Armije BiH, a očekuje se dolazak većeg broja pripadnika Patriotske lige BiH. Ova vijest proširila se među stanovnicima Gacka i izavala uznemirenost- navodi se u saopštenju.

Na sastanku predstavnika Skupštine opštine, Policijske stanice Gacko i inspektorata, koji je održan tim povodom, zaključeno je da budu preduzete sve propisane mjere i radnje koje će doprinijeti očuvanju dobrosusjedskih odnosa na području opštine Gacko.

-U tom cilju održan je sastanak sa predstavnikom organizatora kome je predočeno koju sve zakonom propisanu dokumentaciju mora posjedovati da bi se spomen-obilježje moglo postaviti i zatraženo je uklanjanje obilježja takozvane Armije BiH- navodi se u saopštenju.

Iz kabineta načelnika opštine Gacko ističu da je prioritet održavanje dobrih međunacionalnih odnosa koji su na visokom nivou.

-Izražavamo nadu da će u budućnosti organizatori ovakvih i sličnih manifestacija voditi računa da svojim činjenjem ne stvaraju tenzije među stanovništvom naše opštine- navodi se u saopštenju.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Mirce 29.07.2021. 21:00
    SAMO RUŠIT!!!
  • Generic placeholder image
    Posmatrač 29.07.2021. 19:08
    Muslimani ponovo provociraju. Gačani im ovo neće tolerisati. Kada muslimani plate cijenu ovog ratnohuškačkog okupljanja, kukaće i glumiće žrtve kao što to rade 30 godina.
Povezane vijesti
„Pronađi me“ uskoro i u Srpskoj „Pronađi me“ uskoro i u Srpskoj
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    8h 24m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    22h 38m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    20h 45m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    19h 33m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    2h 15m
    0