Гаговић: Штета која се не памти у Трнову у посљедњих сто година

06.11.2021. 21:50
0
ИЗВОР: СРНА

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић изјавио је да се штета, коју је у невремену претпрјела ова локална заједница, не памти у посљедњих сто година.

О укупној штети за сада није могао да говори, али је истакао да ванредно стање неће бити укинуто, јер су најављене даље падавине.

- Јуче смо имали евакуцаију становника у Кијеву, међу њима је било и мало дијете. Немамо воде. Водоснабдијевање ћемо вршити цистеранама - рекао је Гаговић на конференцији за новинаре послије састанка са премијером Радованом Вишковићем.

Он је истакао да је неколико пољопривредних произвођача претрпјело је штету од више десетина хиљада марака, а оштећена је и путна инфраструктура.

Невријеме је захватило јуче у пријеподневним часовима и за пола сата се, како је рекао Гаговић, ништа није могло контролисати и да је вода ушла у стотину објеката.

Гаговић је навео да су са премијером имали конструктиван састанак, којег је упознао са страдалом путном ифраструтуром.

Он је истакао да су Цивилна заштита, жандармерија, полиција, ронилачки клуб "Волф" били на терену, те је захвалио свима.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
У поплавама погинуло најмање 50 људи У поплавама погинуло најмање 50 људи
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    22h 47m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    20h 46m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    22h 59m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 28m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 1m
    0