Гаговић: Штете од поплава на територији Трнова огромне

06.11.2021. 11:08
1
ИЗВОР: Катера

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић рекао је да су штете од бујичних поплава на територији ове општине огромне, те да ће ванредна ситуација на снази остати до даљњег.

Гаговић је истакао да ће општину Трново сутра посјетити премијер Републике Српске Радован Вишковић, а који ће и вечерас одржати састанак са градоначелником и начелницима општина града Источно Сарајево.

Он је истакао да ће премијеру предочити све посљедице које су настале током поплава на територији општине Трново, те додао да се ради о великој материјалној штети коју су претрпјела грађани и њихова домаћинства, као и привредни и објекти у друштвеном власништву.

- Највећи проблем ће нам представљати санирање огромне штете коју је претрпио локални пољопривредник, којем је вода удавила 130 оваца. Та стока ће бити закопана и уклоњена у складу са предвиђеним процедурама - навео је начелник Гаговић.

Гаговић изражава наду да ће се ситуација на територији општине Трново полако почети стабилизовати, те додао да су дежурне екипе на терену и прате ситуацију из сата у сат.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mirce 06.11.2021. 13:09
    Plan za sanaciju magistrale?
Повезане вијести
Премијера документарног филма "Прича поносног пука" Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    16h 52m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    20h 16m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    15h 45m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    7h 22m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    7h 3m
    0