Gagović: Štete od poplava na teritoriji Trnova ogromne

06.11.2021. 11:08
1
IZVOR: Katera

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović rekao je da su štete od bujičnih poplava na teritoriji ove opštine ogromne, te da će vanredna situacija na snazi ostati do daljnjeg.

Gagović je istakao da će opštinu Trnovo sutra posjetiti premijer Republike Srpske Radovan Višković, a koji će i večeras održati sastanak sa gradonačelnikom i načelnicima opština grada Istočno Sarajevo.

On je istakao da će premijeru predočiti sve posljedice koje su nastale tokom poplava na teritoriji opštine Trnovo, te dodao da se radi o velikoj materijalnoj šteti koju su pretrpjela građani i njihova domaćinstva, kao i privredni i objekti u društvenom vlasništvu.

- Najveći problem će nam predstavljati saniranje ogromne štete koju je pretrpio lokalni poljoprivrednik, kojem je voda udavila 130 ovaca. Ta stoka će biti zakopana i uklonjena u skladu sa predviđenim procedurama - naveo je načelnik Gagović.

Gagović izražava nadu da će se situacija na teritoriji opštine Trnovo polako početi stabilizovati, te dodao da su dežurne ekipe na terenu i prate situaciju iz sata u sat.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Mirce 06.11.2021. 13:09
    Plan za sanaciju magistrale?
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    3h 15m
    9
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    23h 24m
    3
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 59m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    18h 12m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    14h 26m
    0