Гаговић: Трново општина са перспективом

02.09.2019. 20:34
0
ИЗВОР: Срна

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић рекао је данас да ова локална заједница нуди добре услове за живот и да има перспективу, те да ће за пројекте у овој години бити утрошено 1,6 милиона КМ.

Након састанка са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, Гаговић је рекао да је премијера упознао о проблемима ове локалне заједнице, посебно о одласку становништва, у рату уништеној инфраструктури, привредним капацитетима и стамбеном фонду, те напорима локалне заједнице да се крене напријед. 

- Мислим да смо на путу да многе ствари поправимо и да је много боље стање него што је било - , рекао је Гаговић. 

Он је нагласио да се рађање дјетета на подручју ове општине стимулише са 1.000 КМ, склапање брака са 500 КМ, колико се издваја и за свако дијете уписано у први разред основне школе. 

- Данас смо, на срећу, имали 10 првачића, за разлику од прошле године када су била само два уписана у први разред - , навео је Гаговић и истакао да су у Трново доселиле двије породице из Србије, од којих једна са петоро дјеце. 

Начелник Трнова рекао је да је напорима општине у прошлој години запослен одређен број радника у четири мања погона за прераду дрвета и једној фирми која се бави узгојем рибе. 

- Имамо планове и јасне циљеве и мислим да ћемо их уз помоћ Владе све остварити - , нагласио је Гаговић и подсјетио да је општина Трново у знак захвалности за добру сарадњу са руководством Српске додијелила повеље заслужних грађана српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и предсједнику Српске Жељки Цвијановић. 

Нагласивши посебно добру сарадњу са Владом Српске, начелник Трнова рекао је да је премијера Вишковића данас упознао о строго намјенском утрошку средстава које је општина добила од Владе. 

Према Гаговићевим ријечима, општина Трново за пројекте у овој години утрошиће 1,6 милиона КМ. 

 - Кроз центар Трнова урађено је 1.200 метара асфалта, на Јахорини смо уложили средства за двије саобраћајнице, као и за 700 метара новог водовода, урађен је пут у Кијеву, канализациона мрежа у дијелу Трнова, поправљен пут до села Кланац, а ових дана уз помоћ `Шумарства` радимо на поправци пута до Улобића - , навео је Гаговић. 

Према његовим ријечима, циљ општинских власти у наредном периоду биће одрживо запошљавање, а као један од могућих пројеката најавио је отварање старачког дома у мјесном Дому здравља који је некада служио као болнички стационар. 

Он је навео да општина Трново има добру сарадњу са истоименом општином у Федерацији БиХ, за коју је навео да има знатно већи буџет због продаје земље на Бјелашници.

Коментари 0
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Крађа у Трнову Крађа у Трнову
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    11h 17m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    7h 14m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    13h 21m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    10h 35m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    9h 33m
    0