Gagović: Trnovo opština sa perspektivom

02.09.2019. 20:34
0
IZVOR: Srna

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović rekao je danas da ova lokalna zajednica nudi dobre uslove za život i da ima perspektivu, te da će za projekte u ovoj godini biti utrošeno 1,6 miliona KM.

Nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, Gagović je rekao da je premijera upoznao o problemima ove lokalne zajednice, posebno o odlasku stanovništva, u ratu uništenoj infrastrukturi, privrednim kapacitetima i stambenom fondu, te naporima lokalne zajednice da se krene naprijed. 

- Mislim da smo na putu da mnoge stvari popravimo i da je mnogo bolje stanje nego što je bilo - , rekao je Gagović. 

On je naglasio da se rađanje djeteta na području ove opštine stimuliše sa 1.000 KM, sklapanje braka sa 500 KM, koliko se izdvaja i za svako dijete upisano u prvi razred osnovne škole. 

- Danas smo, na sreću, imali 10 prvačića, za razliku od prošle godine kada su bila samo dva upisana u prvi razred - , naveo je Gagović i istakao da su u Trnovo doselile dvije porodice iz Srbije, od kojih jedna sa petoro djece. 

Načelnik Trnova rekao je da je naporima opštine u prošloj godini zaposlen određen broj radnika u četiri manja pogona za preradu drveta i jednoj firmi koja se bavi uzgojem ribe. 

- Imamo planove i jasne ciljeve i mislim da ćemo ih uz pomoć Vlade sve ostvariti - , naglasio je Gagović i podsjetio da je opština Trnovo u znak zahvalnosti za dobru saradnju sa rukovodstvom Srpske dodijelila povelje zaslužnih građana srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Srpske Željki Cvijanović. 

Naglasivši posebno dobru saradnju sa Vladom Srpske, načelnik Trnova rekao je da je premijera Viškovića danas upoznao o strogo namjenskom utrošku sredstava koje je opština dobila od Vlade. 

Prema Gagovićevim riječima, opština Trnovo za projekte u ovoj godini utrošiće 1,6 miliona KM. 

 - Kroz centar Trnova urađeno je 1.200 metara asfalta, na Jahorini smo uložili sredstva za dvije saobraćajnice, kao i za 700 metara novog vodovoda, urađen je put u Kijevu, kanalizaciona mreža u dijelu Trnova, popravljen put do sela Klanac, a ovih dana uz pomoć `Šumarstva` radimo na popravci puta do Ulobića - , naveo je Gagović. 

Prema njegovim riječima, cilj opštinskih vlasti u narednom periodu biće održivo zapošljavanje, a kao jedan od mogućih projekata najavio je otvaranje staračkog doma u mjesnom Domu zdravlja koji je nekada služio kao bolnički stacionar. 

On je naveo da opština Trnovo ima dobru saradnju sa istoimenom opštinom u Federaciji BiH, za koju je naveo da ima znatno veći budžet zbog prodaje zemlje na Bjelašnici.

Komentari 0
Povezane vijesti
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju
Krađa u Trnovu Krađa u Trnovu
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    7h 41m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    7h 46m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    8h 38m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    21h 8m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    8h 52m
    0