Галенс тражи измјену плана Јахорине због градње: Овако ће изгледати нови хотел (ВИДЕО)

18.02.2020. 10:03
0

Фирма „Галенс инвест“ затражила је од општине Пале измјену регулационог плана (РП) за Јахорину како би могла да почне са градњом луксузног хотела на тој планини, сазнаје портал CAPITAL.

Захтјев „Галенс инвеста“ из Новог Сада требало би ускоро да се нађе пред одборницима Скупштине општине Пале.

Подсјећамо, на лицитацији одржаној почетком јула прошле године новосадска фирма је заједно са фочанском фирмом „Павгорд“ купила девастирани хотел „Јахорина“ за 3,5 милиона марака.

Рок да почну са градњом новог луксузног хотела на истој локацији истиче у јулу ове године, док им је рок за завршетак градње три године од куповине, односно до јула 2022. година.

Претпоставља се да ће у нови хотел “Јахорина” бити уложено до 30 милиона КМ јер је у условима за куповину девастираног хотела купац био обавезан да достави доказ да има толико новца на рачуну намјењеног за градњу.

У плану је изградња луксузног објекта који ће имати хотелски и апартмански дио намијењених за продају, са више од 40.000 метара квадратних простора.

-Планирани хотел високе категоризације имаће одређен број лукс соба, играоницу за дјецу, ресторане, кафе бар и централни хол, односно простор који туристима пружа својеврсно уточиште од промењивог времена. Комодитет смештајних јединица је изнад сваког стандарда и модерних трендова минимализације и уштеде на гостима. Најзахтјевнији гости ће бити у могућности да се осјећају као код куће, и боље од тога. За посјетиоце ће бити на располагању хотелски велнес и фитнес центар који ће да понуди СПА зону са базенима, теретану, као и мноштво пратећег садржаја - рекли су раније за медије у “Галенс инвесту”.

„Галенс“ тренутно гради стамбено – пословене комплексе у Београду и Новом Саду, те туристички комплекс „Златиборски бисер“.

Та фирма је заједно с „Павгордом“ купила и акције некадашње Павловић банке, коју су преименовали у Нашу банку.

Све те инвестиције су неоподне како би понудили Влади Републике Српске откуп 43 милиона КМ потраживања институција и предузећа РС од Фабрике глинице (ФГ) „Бирач“, објавио је CAPITAL раније.

Коментари 0
Повезане вијести
Jедно лице ухапшено на Палама због неовлаштеног промета дроге
Савјет министара БиХ обећао подршку реализацији измјештања градске топлане у Палама
Дио Пала данас без електричне енергије
Најчитаније
 • Двије особе убијене, 18 повријеђених
  9h 8m
  0
 • Ђајић: “Ако не гласате за СНСД, нема лијечења у УКЦ-у?!”
  29.09.2020
  1
 • Почели радови на санацији зграде Дома здравља Пале
  28.09.2020
  4
 • Мораторијум на запошљавање у јавном сектору
  29.09.2020
  0
 • Рецепти чувеног романијског травара користе се и данас
  29.09.2020
  0