Галенс тражи измјену плана Јахорине због градње: Овако ће изгледати нови хотел (ВИДЕО)

18.02.2020. 10:03
0
ИЗВОР: capital.ba

Фирма „Галенс инвест“ затражила је од општине Пале измјену регулационог плана (РП) за Јахорину како би могла да почне са градњом луксузног хотела на тој планини, сазнаје портал CAPITAL.

Захтјев „Галенс инвеста“ из Новог Сада требало би ускоро да се нађе пред одборницима Скупштине општине Пале.

Подсјећамо, на лицитацији одржаној почетком јула прошле године новосадска фирма је заједно са фочанском фирмом „Павгорд“ купила девастирани хотел „Јахорина“ за 3,5 милиона марака.

Рок да почну са градњом новог луксузног хотела на истој локацији истиче у јулу ове године, док им је рок за завршетак градње три године од куповине, односно до јула 2022. година.

Претпоставља се да ће у нови хотел “Јахорина” бити уложено до 30 милиона КМ јер је у условима за куповину девастираног хотела купац био обавезан да достави доказ да има толико новца на рачуну намјењеног за градњу.

У плану је изградња луксузног објекта који ће имати хотелски и апартмански дио намијењених за продају, са више од 40.000 метара квадратних простора.

-Планирани хотел високе категоризације имаће одређен број лукс соба, играоницу за дјецу, ресторане, кафе бар и централни хол, односно простор који туристима пружа својеврсно уточиште од промењивог времена. Комодитет смештајних јединица је изнад сваког стандарда и модерних трендова минимализације и уштеде на гостима. Најзахтјевнији гости ће бити у могућности да се осјећају као код куће, и боље од тога. За посјетиоце ће бити на располагању хотелски велнес и фитнес центар који ће да понуди СПА зону са базенима, теретану, као и мноштво пратећег садржаја - рекли су раније за медије у “Галенс инвесту”.

„Галенс“ тренутно гради стамбено – пословене комплексе у Београду и Новом Саду, те туристички комплекс „Златиборски бисер“.

Та фирма је заједно с „Павгордом“ купила и акције некадашње Павловић банке, коју су преименовали у Нашу банку.

Све те инвестиције су неоподне како би понудили Влади Републике Српске откуп 43 милиона КМ потраживања институција и предузећа РС од Фабрике глинице (ФГ) „Бирач“, објавио је CAPITAL раније.

Коментари 0
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 37m
    0
  • Крађа у Палама
    16h 55m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    13h 22m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    16h 10m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    9h 31m
    0