Galens traži izmjenu plana Jahorine zbog gradnje: Ovako će izgledati novi hotel (VIDEO)

18.02.2020. 10:03
0

Firma „Galens invest“ zatražila je od opštine Pale izmjenu regulacionog plana (RP) za Jahorinu kako bi mogla da počne sa gradnjom luksuznog hotela na toj planini, saznaje portal CAPITAL.

Zahtjev „Galens investa“ iz Novog Sada trebalo bi uskoro da se nađe pred odbornicima Skupštine opštine Pale.

Podsjećamo, na licitaciji održanoj početkom jula prošle godine novosadska firma je zajedno sa fočanskom firmom „Pavgord“ kupila devastirani hotel „Jahorina“ za 3,5 miliona maraka.

Rok da počnu sa gradnjom novog luksuznog hotela na istoj lokaciji ističe u julu ove godine, dok im je rok za završetak gradnje tri godine od kupovine, odnosno do jula 2022. godina.

Pretpostavlja se da će u novi hotel “Jahorina” biti uloženo do 30 miliona KM jer je u uslovima za kupovinu devastiranog hotela kupac bio obavezan da dostavi dokaz da ima toliko novca na računu namjenjenog za gradnju.

U planu je izgradnja luksuznog objekta koji će imati hotelski i apartmanski dio namijenjenih za prodaju, sa više od 40.000 metara kvadratnih prostora.

-Planirani hotel visoke kategorizacije imaće određen broj luks soba, igraonicu za djecu, restorane, kafe bar i centralni hol, odnosno prostor koji turistima pruža svojevrsno utočište od promenjivog vremena. Komoditet smeštajnih jedinica je iznad svakog standarda i modernih trendova minimalizacije i uštede na gostima. Najzahtjevniji gosti će biti u mogućnosti da se osjećaju kao kod kuće, i bolje od toga. Za posjetioce će biti na raspolaganju hotelski velnes i fitnes centar koji će da ponudi SPA zonu sa bazenima, teretanu, kao i mnoštvo pratećeg sadržaja - rekli su ranije za medije u “Galens investu”.

„Galens“ trenutno gradi stambeno – poslovene komplekse u Beogradu i Novom Sadu, te turistički kompleks „Zlatiborski biser“.

Ta firma je zajedno s „Pavgordom“ kupila i akcije nekadašnje Pavlović banke, koju su preimenovali u Našu banku.

Sve te investicije su neopodne kako bi ponudili Vladi Republike Srpske otkup 43 miliona KM potraživanja institucija i preduzeća RS od Fabrike glinice (FG) „Birač“, objavio je CAPITAL ranije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Završen uviđaj na Palama, saobraćaj uspostavljen
U teškoj nesreći kod Pala poginule dvije osobe
Saobraćajna nesreća na ulazu u Pale
Najčitanije
 • Sarajevo: Preminula porodilja zaražena virusom korona
  09.08.2020
  0
 • Rogatica: Uhapšeno lice koje je pucalo na benzinskoj pumpi
  10.08.2020
  0
 • Grčka: Plava grobnica postala kupalište
  09.08.2020
  0
 • Od sutra pojačana kontrola saobraćaja
  14h 15m
  0
 • Foča: Iz Drine izvučeno tijelo muškarca
  09.08.2020
  0