Гашић: Затварају се угоститељски објекти, установе културе, фризерски и козметички салони

21.03.2021. 15:15
4
ИЗВОР: СРНА

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић саопштила је данас да је Штаб за ванредне ситуације донио нови сет мјера које ће бити на снази седам дана ради спречавања ширења вируса корона у заједници.

- Најзначајније је да смо данас одлучили забранити рад угоститељских објеката за исхрану и пиће, укључујући објекте који послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност, као што смо имали и раније, у шта спадају и кафане на бензинским пумпним станицама и сличним објектима - рекла је Гашићева новинарима у Бањалуци након сједнице Штаба.

Она је навела да је забрањено обављање занатских и услужних дјелатности чији обављање значи непосредсан контакт са корисницима, а ради се о непосредном крајњем контакту у шта су укључени фризерски салони и други третмани за уљепшавање, дјелатности за његу и одржавање тијела.

Гашићева каже да је забрањен рад и базенима, велнес и спа-центрима, посебно и у склопу угоститељских објеката за смјештај, као и скијалиштима и ски-центара, те трговачких центара гдје има више трговачких објеката заједно.

Она је напоменула да је забрањен и рад приређивачима игара на срећу, осим приређивачима интернет игара и лутријских игара на срећу, као и класичне томболе, те да неће радити ни установе културе.

Према њеним рјечима, циљ ових мјера је да се већи број људи не задржава на једном мјесту.

- Сви смо у предходним данима апеловали на грађане да се држе прописаних мјера, да заједничким дјеловањем и одговорним понашањем спречимо ширење вируса корона, а ставари нису сјајне -  навела је Гашићева.

Она је рекла да је Штаб у сталном засједању и прати ситуацију и уколико буде ситуација захтјевала доносиће и друге мјере. 

Коментари 4
 • Generic placeholder image
  Krle 21.03.2021. 21:27
  U velikom broju gosti- sa Jahorine dolaze u šoping na Pale da kupuju hranu i dr.potrebštine. Skupa im hrana u hotelima, gore izigravaju gospodu, a u Palama kupuju hranu da bi prošli jeftinije. Fukare sigurno i koronu donose među građane Pala. Šunjaju oni i po kafaama i restoranima, gore im je sve skupo. Valja biti štediša, a rego glume tešku gospodu.
 • Generic placeholder image
  Jovo 21.03.2021. 16:30
  Koliko ljudi bude ispred elektricnog trebate to provjeriti....
 • Generic placeholder image
  Previše 21.03.2021. 16:28
  Lako je njoj mlatiti o zatvaranju,kad je na drzavnim jaslama pa da vidimo sta će sada biti i kakva ce biti kupovna moć,propadosmo,bog vas.
 • Generic placeholder image
  Wwww 21.03.2021. 15:31
  Dobro ste se sjetili da zatvorite skijališta. U svijetu svugdje zatvoreni samo jahorina radi i onda se čudite. Ali bitnije su pare od ljudskih života u republici srpskoj.
Повезане вијести
Високе кирије затварају радње широм Српске Високе кирије затварају радње широм Српске
Косовска полиција затвара алтернативне путеве на сјеверу КиМ Косовска полиција затвара алтернативне путеве на сјеверу КиМ
Гашић: Тржиште у Српској стабилно, нема страха од несташице робе Гашић: Тржиште у Српској стабилно, нема страха од несташице робе
Најчитаније
 • Саобраћајна несрећа у Поткрајевима
  23h 13m
  0
 • У саобраћајној несрећи у Поткрајевима погинуло једно лице
  22h 0m
  0
 • У Палама траже радника и нуде плату од 4.500 КМ
  4h 56m
  8
 • Обустављен саобраћај у Mокром
  23h 41m
  0
 • Сунцобран убио жену
  3h 44m
  0