Гашић: Затварају се угоститељски објекти, установе културе, фризерски и козметички салони

21.03.2021. 15:15
4
ИЗВОР: СРНА

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић саопштила је данас да је Штаб за ванредне ситуације донио нови сет мјера које ће бити на снази седам дана ради спречавања ширења вируса корона у заједници.

- Најзначајније је да смо данас одлучили забранити рад угоститељских објеката за исхрану и пиће, укључујући објекте који послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност, као што смо имали и раније, у шта спадају и кафане на бензинским пумпним станицама и сличним објектима - рекла је Гашићева новинарима у Бањалуци након сједнице Штаба.

Она је навела да је забрањено обављање занатских и услужних дјелатности чији обављање значи непосредсан контакт са корисницима, а ради се о непосредном крајњем контакту у шта су укључени фризерски салони и други третмани за уљепшавање, дјелатности за његу и одржавање тијела.

Гашићева каже да је забрањен рад и базенима, велнес и спа-центрима, посебно и у склопу угоститељских објеката за смјештај, као и скијалиштима и ски-центара, те трговачких центара гдје има више трговачких објеката заједно.

Она је напоменула да је забрањен и рад приређивачима игара на срећу, осим приређивачима интернет игара и лутријских игара на срећу, као и класичне томболе, те да неће радити ни установе културе.

Према њеним рјечима, циљ ових мјера је да се већи број људи не задржава на једном мјесту.

- Сви смо у предходним данима апеловали на грађане да се држе прописаних мјера, да заједничким дјеловањем и одговорним понашањем спречимо ширење вируса корона, а ставари нису сјајне -  навела је Гашићева.

Она је рекла да је Штаб у сталном засједању и прати ситуацију и уколико буде ситуација захтјевала доносиће и друге мјере. 

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Krle 21.03.2021. 21:27
    U velikom broju gosti- sa Jahorine dolaze u šoping na Pale da kupuju hranu i dr.potrebštine. Skupa im hrana u hotelima, gore izigravaju gospodu, a u Palama kupuju hranu da bi prošli jeftinije. Fukare sigurno i koronu donose među građane Pala. Šunjaju oni i po kafaama i restoranima, gore im je sve skupo. Valja biti štediša, a rego glume tešku gospodu.
  • Generic placeholder image
    Jovo 21.03.2021. 16:30
    Koliko ljudi bude ispred elektricnog trebate to provjeriti....
  • Generic placeholder image
    Previše 21.03.2021. 16:28
    Lako je njoj mlatiti o zatvaranju,kad je na drzavnim jaslama pa da vidimo sta će sada biti i kakva ce biti kupovna moć,propadosmo,bog vas.
  • Generic placeholder image
    Wwww 21.03.2021. 15:31
    Dobro ste se sjetili da zatvorite skijališta. U svijetu svugdje zatvoreni samo jahorina radi i onda se čudite. Ali bitnije su pare od ljudskih života u republici srpskoj.
Повезане вијести
Затворена једина банка у Рудом, грађани огорчени (ВИДЕО) Затворена једина банка у Рудом, грађани огорчени (ВИДЕО)
Трговачки ланац МЕРЕ у Источном Сарајеву помјерио затварање за 15. фебруар Трговачки ланац МЕРЕ у Источном Сарајеву помјерио затварање за 15. фебруар
Затвара се трговачки ланац МЕРЕ у Источном Сарајеву Затвара се трговачки ланац МЕРЕ у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 49m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    3h 0m
    2
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    18h 46m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    17h 8m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    19h 22m
    3