Гатачки гимназијалци најбољи у регији из демократије и људских права

27.03.2023. 12:44
0
ИЗВОР: srna.rs

Гатачки гимназијалци прваци су регије пети пут узастопно на такмичењу из демократије и људских права, које је одржано у Љубињу, чиме су се пласирали на финалну смотру у Сарајеву.

Тема пројекта је била “Невидљива омладина у општини Гацко”, саопштено је из општине Гацко.

Професор Јована Петковић-Аћимовић, под чијим менторством су гатачки гимназијалци побиједили на регионалном такмичењу, рекла је да су ученици протеклих мјесец и по марљиво радили на пројекту “Ја грађанин”.

– Показали су зрелост, одговорност и креативност кроз истраживачки тимски рад. Истражујући бројне изворе информација, с циљем побољшања положаја младих у нашој општини, осмислили су мјеру јавне политике која представља најбоље рјешење проблема, а то је Одлука Скупштине општине Гацко о доношењу омладинске политике – истакла је Аћимовићева.

Она је појаснила да су ученици својим активизмом и напорним радом, кроз кампању јавног заговарања, успјели убиједити надлежне односно представнике локалне власти да подрже њихов пројекат и прихвате иницијативу о доношењу омладинске политике.

– Поносна сам на ученике што су својим ангажманом успјели скренути пажњу на овако фундаменталан проблем и убиједити представнике локалне власти да раде на његовом рјешењу, као и што су већ пет година непобједиви на такмичењу из демократије – истакла је Аћимовићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Ученици Средње школе „28. јуни“ побједници такмичења „РЕХИТ“ у Бањалуци Ученици Средње школе „28. јуни“ побједници такмичења „РЕХИТ“ у Бањалуци
Одличан наступ тенисера у Широком Бријегу Одличан наступ тенисера у Широком Бријегу
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    22h 11m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    19h 46m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    5h 45m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    4h 12m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    6h 4m
    0