Гдје су паре за пут Тјентиште-Фоча?

11.05.2020. 11:00
0
ИЗВОР: istokrs.com

У априлу 2018. године је предсједник Србије Александар Вучић у Требињу најавио подршку Владе Србије за више пројеката, између осталог и за пут Тјентиште Фоча за који је рекао да ће одмах издвојити 5 милиона евра.

Гдје су те паре и зашто се ништа није урадило од стране власти РС?

Вучић је тада рекао да је “најзначајнија инвестиција реконструкција пута Тјентиште-Фоча коју ће у потпуности финансирати Србија.

-Ми ћемо да градимо пут Тјентиште-Фоча и да инфраструктурно приближимо грађане Србије и Српске. Одмах ћемо да издвојимо 5 милиона, а остатак наредне двије године- рекао је тада предсједник Србије.

Према информацијама које има Исток недавно је предсједник Србије Вучић тражио одговор од Милорада Додика и врло је незадовољан оним што је чуо као објашњење. Да пара нема и да им је промијењена намјена.

Започете су неке иницијативе за израду пројектне документације за мост преко Дрине на тој дионице, испред Савеза општина Источне Херцеговине који води Лука Петровић, али ни ту се није далеко одмакло.

Да подсјетимо да је је говорећи о “жили куцавици” цијеле источне Херцеговине и Подриња – изградњи новог магистралног пута од Фоче до долине хероја на Сутјесци, Лука Петровић најавио да ће тај пројекат Влада Србије финансирати са око 20 милиона КМ.

-Савез општина источне Херцеговине је уговорио израду главног пројекта – од ушћа Хрчавке у Сутјеску до ушћа Сутјеске у Дрину, што чини нови пут, мост и прикључак на пут Фоча-Шћепан Поље. Радови ће трајати до двије године, а прве машине очекујемо на јесен- рекао је Петровић у априлу 2018. године. До данас се ништа није помјерило са мртве тачке.

Све у свему неко ће из власти Српске морати дати конкретније објашњење и Влади Србије, али и грађанима Херцеговине и Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Пикси: Спремни смо да се суочимо са изазовом какав је Енглескa Пикси: Спремни смо да се суочимо са изазовом какав је Енглескa
Српска богатија за 33 бебе Српска богатија за 33 бебе
Морбилима у Републици Српској заражено 212 лица Морбилима у Републици Српској заражено 212 лица
Најчитаније
 • Косовски новомученик отац Харитон
  22h 39m
  1
 • Одржан Сабор изворног пјевања
  12h 25m
  0
 • Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
  18h 46m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце из Касиндола (ФОТО)
  20h 29m
  2
 • Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
  18h 34m
  18