Gdje su pare za put Tjentište-Foča?

11.05.2020. 11:00
0
IZVOR: istokrs.com

U aprilu 2018. godine je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Trebinju najavio podršku Vlade Srbije za više projekata, između ostalog i za put Tjentište Foča za koji je rekao da će odmah izdvojiti 5 miliona evra.

Gdje su te pare i zašto se ništa nije uradilo od strane vlasti RS?

Vučić je tada rekao da je “najznačajnija investicija rekonstrukcija puta Tjentište-Foča koju će u potpunosti finansirati Srbija.

-Mi ćemo da gradimo put Tjentište-Foča i da infrastrukturno približimo građane Srbije i Srpske. Odmah ćemo da izdvojimo 5 miliona, a ostatak naredne dvije godine- rekao je tada predsjednik Srbije.

Prema informacijama koje ima Istok nedavno je predsjednik Srbije Vučić tražio odgovor od Milorada Dodika i vrlo je nezadovoljan onim što je čuo kao objašnjenje. Da para nema i da im je promijenjena namjena.

Započete su neke inicijative za izradu projektne dokumentacije za most preko Drine na toj dionice, ispred Saveza opština Istočne Hercegovine koji vodi Luka Petrović, ali ni tu se nije daleko odmaklo.

Da podsjetimo da je je govoreći o “žili kucavici” cijele istočne Hercegovine i Podrinja – izgradnji novog magistralnog puta od Foče do doline heroja na Sutjesci, Luka Petrović najavio da će taj projekat Vlada Srbije finansirati sa oko 20 miliona KM.

-Savez opština istočne Hercegovine je ugovorio izradu glavnog projekta – od ušća Hrčavke u Sutjesku do ušća Sutjeske u Drinu, što čini novi put, most i priključak na put Foča-Šćepan Polje. Radovi će trajati do dvije godine, a prve mašine očekujemo na jesen- rekao je Petrović u aprilu 2018. godine. Do danas se ništa nije pomjerilo sa mrtve tačke.

Sve u svemu neko će iz vlasti Srpske morati dati konkretnije objašnjenje i Vladi Srbije, ali i građanima Hercegovine i Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Ruj" se proslavlja 119 godina "Ruj" se proslavlja 119 godina
Mještani traže da se zaštiti prirodni fenomen i ne odlaže otpad Mještani traže da se zaštiti prirodni fenomen i ne odlaže otpad
Psihijatrije u problemu: Pacijenti ne mogu kući jer ih porodice ne žele! Psihijatrije u problemu: Pacijenti ne mogu kući jer ih porodice ne žele!
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    14h 46m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    7h 9m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    11h 42m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    14h 39m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    14h 30m
    0