Гејтс: Мораћете да примите вакцину два пута, старији можда и три

23.07.2020. 09:02
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Трка за вакцином против вируса корона и даље траје, али по свему судећи, једно вакцинисање неће бити довољно за заштиту.

Новинарка и водитељка Си-Би-Еса питала је Била Гејтса колико доза вакцине ће нам бити потребно. Његов одговор је изненадио:

​- У овом тренутку не чини се да ће иједна од вакцина које се праве бити довољне за заштиту у једној дози. То је била нада на почетку. Можда ће нас вакцине које касније буду направљене позитивно изненадити. Али засад, како ствари стоје, не. Када је ријеч о старијим особама, оне ће можда морати да приме и више од двије дозе - преноси Блиц.

Гејтс је прије десетак дана апеловао да лијекови за КОВИД-19 и потенцијална вакцина буду доступни земљама и људима којима су најпотребнији, а не "ономе ко више плати", рекавши да ће ослањање на тржишне услове продужити смртоносну пандемију.

- Ако једноставно допустимо да лијекови и вакцина оду ономе ко највише плати, умјесто људима и мјестима гдје су најпотребнији, имаћемо дужу, неправеднију и смртоноснију пандемију - рекао је оснивач Мајкрософта у видео-поруци објављеној током виртуелне конференције на тему вируса корона коју је организовало Међународно друштво за борбу против АИДС-а.

Коментари 0
Повезане вијести
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Почело тестирање прве вакцине против рака плућа Почело тестирање прве вакцине против рака плућа
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    8h 44m
    0
  • Српски Колорадо јединствен у Европи: Чудо природе за које многи нису чули (ВИДЕО)
    23h 5m
    0
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    6h 52m
    0
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    7h 6m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    4h 28m
    0