Генерал Младић прилично слаб, али се ментално држи

26.06.2023. 12:33
0
ИЗВОР: katera.news

Генерал Ратко Младић, који се налази у Хашком трибуналу, прилично је слаб, али се ментално држи, рекао је за Срну његов син Дарко Младић.

- Ми смо углавном у току са свиме што се дешава са њим. Врло је слаб, али хвала Богу, боље је ментално што се тиче разговора. Мало се, ипак, побољшава то стање што се тиче разговора и уопште могућности да комуницира - рекао је Дарко Младић.

Он није могао да прича о детаљима здравственог стања генерала, али је додао да су сви они проблеми које генерал имао чак мало и гори.

- Генерално, прилично је слаб, али се ментално држи. Видим, повратио се ментално да можемо да разговарамо - навео је генералов син.

Према његовим ријечима, генерал се креће уз помоћ штапа помало, више времена проводи у кревету, али уз помоћ штапа може мало да се покреће.

Он је навео да се чују редовно сваки дан, а виђају два пута недјељно по пола сата путем једне апликације на компјутеру. Прије мјесец дана у посјети генералу је била његова супруга Боса, а долазили су и неки његови пријатељи.

Према његовим ријечима, генерал Младић, колико може, прати актуелна дешавања, али је ограничен информацијама пошто има само двије српске телевизије које може да гледа.

- Прати он све шта се дешава, али мало причамо преко апликације, тек када се видим уживо, онда детаљније... Он из свог угла види те ствари - рекао је Дарко Младић, али није могао да пренесе генералово мишљење због хашких забрана јер би му забранили посјете.

Углавном, додао је Дарко, са Младићем прича "породичне приче".

Хашки трибунал подигао је 1995. године оптужницу против генерала Младића, који је ухапшен 26. маја 2011. године у селу Лазарево код Зрењанина, а пет дана касније је изручен Хашком трибуналу.

Суђење је почело 16. маја 2012. године и трајало је укупно 530 дана, током којих су саслушана 592 свједока.

Хашки трибунал га је 2017. године прогласио кривим, те изрекао казну доживотног затвора која је потврђена у другостепеном поступку у јуну 2021. године.

Прије него што се 2011. године нашао у хашком притвору у Шевенингену, Ратко Младић је, према налазима љекара, преживио три мождана удара, а у притвору је подвргнут бројним терапијама и неколико пута је оперисан.

Коментари 0
Повезане вијести
Генералу Младићу отказали бубрези, одбијен захтјев да га пребаце на лијечење у Србију Генералу Младићу отказали бубрези, одбијен захтјев да га пребаце на лијечење у Србију
Караџићево здравствено стање није боље - није урађена основна дијагностика Караџићево здравствено стање није боље - није урађена основна дијагностика
Створена објективна слика здравственог стања генерала Ратка Младића Створена објективна слика здравственог стања генерала Ратка Младића
Најчитаније
 • Операција Текбир - неуспјели покушај деблокаде Сарајева
  18h 27m
  11
 • “Тражим мужа”: Љепотица из Бањалуке "запалила" друштвене мреже (ФОТО)
  19h 48m
  4
 • Вечерас откривање и освештење споменика породици у Источном Новом Сарајеву
  19h 16m
  0
 • У Источном Новом Сарајеву откривен споменик породици - симбол егзодуса сарајевских Срба (ФОТО)
  7h 20m
  5
 • Земљотрес у БиХ
  11h 24m
  0