Генералу Младићу отказали бубрези, одбијен захтјев да га пребаце на лијечење у Србију

11.05.2024. 11:09
0
ИЗВОР: srna.rs

Механизам у Хагу одбио је захтјев да генерал Ратко Младић буде пребачен на лијечење у Србију, након што су му због грешке хашких љекара отказали бубрези и нема услова за рехабилитацију, потврдио је Срни његов син Дарко Младић.

- Одбили су нам захтев, једна суткиња је била `за`, а остали су били против. Речено је да услови у којима се сада налази довољно добри и да нема потребе да буде пребачен у Србију - рекао је Дарко Младић.

Дарко истиче да је проблем што генерал сада не може да устане из кревета јер је веома слаб, а тамо нема услова да га рехабилитују, те да је, ако тако остане, прогноза најгора.

Он је објаснио да су генералу Младићу отказали бубрези, јер су љекари у Хагу погрешно тумачили његове проблеме, дали му превише диуретика, нису пратили баланс течности и оштетили су му бубреге.

Према његовим ријечима, генералу су бубрези били отказали, а сада се та функција нешто вратила, али није до краја. Проблем је, каже, што су га "оборили" у кревет, што је јако слаб и не може да устане.

- Он је у овој ситуацији због грешке њихових лекара. Наши лекари из Бањалуке су приликом посете најавили шта ће се дешавати ако се тако настави са његовим срцем. Он је имао две епизоде са срцем и они су му дали јачу терапију, нису то испратили и са том терапијом оштетили су му бубреге - рекао је Дарко Младић.

Он је нагласио да ће породица и адвокати наставити да се боре и покушати да прате шта ће се даље дешавати са лијечењем генерала.

Коментари 0
Повезане вијести
Дате гаранције за пребацивање генерала Младића на лијечење у Србију Дате гаранције за пребацивање генерала Младића на лијечење у Србију
Генерал Младић и даље лошег стања, једва говори Генерал Младић и даље лошег стања, једва говори
Створена објективна слика здравственог стања генерала Ратка Младића Створена објективна слика здравственог стања генерала Ратка Младића
Најчитаније
 • Мушкарац оставио кофере са људским остацима на мосту
  21h 15m
  0
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  8h 15m
  1
 • Србија: Измјерено невјероватних 50 степени
  23h 9m
  0
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  3h 33m
  0
 • Огласио се главни тужилац послије саслушања осумњиченог за убиство Данке Илић
  21h 58m
  0