Герила пише: ДНС-у пријети избацивање из коалиције на власти?

14.10.2020. 21:42
3
ИЗВОР: Gerila.info

Ненад Нешић биће смијењен са мјеста директора Путева Републике Српске, незванично сазнаје Герила инфо.

Нешићу је то саопштено на данас одржаном састанку руководства ДНС-а са Милорадом Додиком и руководством Републике Српске.

Одлука још није званично објављена и постоји мала шанса да буде промијењена. Нешић је предсједник ДНС-а од када је са те позиције склоњен Марко Павић.

Занимљиво, Нешић је синоћ у Бијељини на представљању кандидата за одборнике у парламенту тог града рекао да ДНС очекује да га коалициони партнери поштују као и да очекује да ДНС постане прва странка у Републици Српској.

Ненад Нешић није се јавио на наше телефонске позиве.

Извори Гериле наводе да је ријешено и да ДНС буде избачен из коалиције. Иначе ради се, поред социјалиста Петра Ђокића, о најдуговјечнијем партнеру СНСД-а који је, додуше, растурен подјелом на остатке ДНС и ДЕМОС као и тјерањем Марка Павића са чела странке. И ту постоји мала шанса да одлука о избацивању из коалиције буде промијењена.

Да су интензивирани разговори о односима између владајуће коалиције потврдила је и Жељка Цвијановић, Предсједник Републике Српске и високи функционер СНСД-а. Она је рекла да је на данашњем састанку са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, премијером Радованом Вишковићем и министром унутрашњих послова Драганом Лукачем било ријечи о одређеним кадровским рјешењима, те одговорности људи на важним позицијама.

-Бавимо се кадровским рјешењима, покушавамо да послажемо одређене ствари и да донесемо исправне одлуке - рекла је Цвијановићева новинарима у Српцу.

Према њеним ријечима, потребно је уредити одређене односе и захтијевати већу одговорност људи који се налазе на важним позицијама.

-Потребна је и већа толеранција и боља сарадња у оквиру коалиционог блока - поручила је Цвијановићева и додала да се разговори о овим питањима настављају вечерас по њеном повратку у Бањалуку.

Иначе, ово је други удар на странке које и даље чине дио владајуће коалиције у Српској.

Наши извори, такође напомињу и да ријешење Централне изборне комисије, којим је једногласном одлуком кажњена Уједињена Српска забраном учешћа на предстојећим локалним изборима, није могло проћи без одобрења Милорада Додика. Наши извори тврде да ће Апелационо вијеће Суда БиХ потврдити одлуку ЦИК-а.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Krimosi 15.10.2020. 18:31
    FK, pa krimosi su ih izbacili
  • Generic placeholder image
    Fk 15.10.2020. 12:33
    Trebalo je i davno, dosta vise kriminalaca i nepismenih na vlasti
  • Generic placeholder image
    nenad 15.10.2020. 00:34
    ja jesu me oduvali
Повезане вијести
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Вулин поднио оставку на мјесто директора БИА Вулин поднио оставку на мјесто директора БИА
Директорка „Рибникара“ поднијела оставку Директорка „Рибникара“ поднијела оставку
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    13h 54m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    14h 8m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    14h 0m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    16h 25m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    4h 49m
    0