Гимназијалци из Гацка дигли и Српску и Србију на ноге: Матурирали у мајицама “Косово је Србија – Нема предаје”!

08.06.2020. 09:37
2
ИЗВОР: kurir.rs

Матуранти гимназије из Гацког у Херцеговини одушевили су не само свој град, већ и целу Републику Српску и Србију. Генерација 2019/2020 положила је матуру у мајицама “Косово је Србија – Нема предаје” и тиме показала јасну поруку којим путем ће кренути у будућности.

Друштвене мреже су се усијале после објава корисника који су подржали овакав потез гатачких матураната. Дјевојке и момци из 72. генерације гимназије у Гацку у мајицама са српским грбом на срцу и мајицама о Косову и Метохији са натписом “Нема предаје” добили су огромну подршку, која се најбоље одсликава у две речи:

– Браво дјецо!

Већина њих ће школовање наставити у Србији, на универзитетима у Београду и Новом Саду. Ваља истаћи да ђаци ове гимназије уназад неколико година биљеже сјајне резултате на такмичењима у Републици Српској и Босни и Херцеговини, посебно из предмета историја и географија.

У Гацку су рођена и два великана српске историје. Сава Владиславић Рагузијски, дипломата на двору руског цара Петра Великог који је разграничио два највећа светска царства Русију и Кину 1728. године. Написао је први путопис о Сибирији и Прокламацију својим земљацима у Херцеговини да се дижу на устанак против Османске империје и Тешан Подруговић Гавриловић, епски бард српског народа и најбоље казивање народних пјесама, које је забиљежио Вук Караџић.

Од спортиста у Гацком су рођени одбојкаши Сања и Саша Старовић, као и кошаркаш Вуле Авдаловић.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  hope 12.06.2020. 11:10
  draga djeco, pogledajte malo u evropu, svijet, nemojte biti bez mozga kao što su vaši roditelji pa su vam dozvolili da vas izmanipulišu raznorazni polupismeni idioti. znanje je moć, a to ovi na vlasti dobro znaju, zato nam je obrazovanje ovakvo!

 • Generic placeholder image
  Cccc 08.06.2020. 15:55
  Ostavite više omladinu na miru sa politikom i nacionalizmom
  Dokle više
Повезане вијести
Палата Републике освијетљена у част српских теквандоисткиња Палата Републике освијетљена у част српских теквандоисткиња
Школарина за студенте у Српској остаје иста Школарина за студенте у Српској остаје иста
Закон о оснивању алиментационог фонда иде пред посланике Српске Закон о оснивању алиментационог фонда иде пред посланике Српске
Најчитаније
 • Незгода у Дечанској улици, аутомобил откинуо стуб уличне расвјете
  7h 15m
  0
 • Ухапшена лица због крађе у Источном Новом Сарајеву
  19h 17m
  0
 • Минималац у Српској 650 КM
  13h 30m
  0
 • Да ли се некадашњи гигант дефинитивно гаси?
  15h 19m
  0
 • Свједок: Причао сам са дјететом да не чује како му силују мајку
  14h 56m
  0