Гласајте за наше школе у такмичењу „Чиста умјетност за чисту природу“

19.10.2022. 15:33
0
ИЗВОР: katera.news

Као одговор на позив основним школама у БиХ да учествују у такмичењу „Чиста умјетност за чисту природу“, пристигле су 93 пријаве.

Циљ такмичења „Чиста умјетност за чисту природу“ је да се кроз активности прикупљања корисног отпада очисти околина, и од прикупљеног материјала који се може рециклирати направе умјетничке скулптуре и на тај начин скрене пажња јавности о важности очувања зелених површина, паметном одлагању отпада и поновној употреби, тачније рециклажи материјала.      

Одабир побједника ће се вршити у двије фазе.

У такмичењу учествује и Основна школа „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе, као и ОШ „Љутица Богдан“ из Калиновика, ОШ „Свети Сава“ из Фоче, ОШ „Свети Сава“ из Рогатице, те Основна школа „Пале“.

Гласање траје до 6. 11. 2022. године,а с ви грађани имају прилику да гласају за свог фаворита. Гласати можете ОВДЈЕ.

Гласате тако што ћете одабрати назив школе те кликнути на дугме гласај у дну листе. Гласати можете само једном.

Укупно 20 радова са највећим бројем гласова ће бити представљено јавности на изложби у Центру за дјецу и омладину Ново Сарајево галерији од 21. до 27.11. 2022. године, а шесточлани жири ће бирати побједника између 20 радова са највише гласова.

Жири ће чинити чланови Let’s Do It организације, Manifesto галерије, представници Федералног министарства образовања и науке, Министарство просвјете и културе Републике Српске, чланови Центра за дјецу и омладину Ново Сарајево, млади умјетници који су учествовали у прошлогодишњем издању пројекта, те представници компаније Nestlé. 

Укупни наградни фонд за овај наградни конкурс износи 6.500,00 КМ.

Школе учеснице се обавезују да ће добијени новац искористити за куповину наставних помагала која су им потребна. 

Коментари 0
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Ученици Средње школе „28. јуни“ побједници такмичења „РЕХИТ“ у Бањалуци Ученици Средње школе „28. јуни“ побједници такмичења „РЕХИТ“ у Бањалуци
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    19h 6m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    9h 47m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    19h 6m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    15h 20m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    5h 59m
    0