Glasajte za naše škole u takmičenju „Čista umjetnost za čistu prirodu“

19.10.2022. 15:33
0
IZVOR: katera.news

Kao odgovor na poziv osnovnim školama u BiH da učestvuju u takmičenju „Čista umjetnost za čistu prirodu“, pristigle su 93 prijave.

Cilj takmičenja „Čista umjetnost za čistu prirodu“ je da se kroz aktivnosti prikupljanja korisnog otpada očisti okolina, i od prikupljenog materijala koji se može reciklirati naprave umjetničke skulpture i na taj način skrene pažnja javnosti o važnosti očuvanja zelenih površina, pametnom odlaganju otpada i ponovnoj upotrebi, tačnije reciklaži materijala.      

Odabir pobjednika će se vršiti u dvije faze.

U takmičenju učestvuje i Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ iz Istočne Ilidže, kao i OŠ „Ljutica Bogdan“ iz Kalinovika, OŠ „Sveti Sava“ iz Foče, OŠ „Sveti Sava“ iz Rogatice, te Osnovna škola „Pale“.

Glasanje traje do 6. 11. 2022. godine,a s vi građani imaju priliku da glasaju za svog favorita. Glasati možete OVDJE.

Glasate tako što ćete odabrati naziv škole te kliknuti na dugme glasaj u dnu liste. Glasati možete samo jednom.

Ukupno 20 radova sa najvećim brojem glasova će biti predstavljeno javnosti na izložbi u Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo galeriji od 21. do 27.11. 2022. godine, a šestočlani žiri će birati pobjednika između 20 radova sa najviše glasova.

Žiri će činiti članovi Let’s Do It organizacije, Manifesto galerije, predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, članovi Centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, mladi umjetnici koji su učestvovali u prošlogodišnjem izdanju projekta, te predstavnici kompanije Nestlé. 

Ukupni nagradni fond za ovaj nagradni konkurs iznosi 6.500,00 KM.

Škole učesnice se obavezuju da će dobijeni novac iskoristiti za kupovinu nastavnih pomagala koja su im potrebna. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija
Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO) Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO)
Vasilije Šuka najbolji na Trećoj smotri mladih matematičara „Prva iskra“ (FOTO) Vasilije Šuka najbolji na Trećoj smotri mladih matematičara „Prva iskra“ (FOTO)
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    12h 37m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    12h 19m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    13h 13m
    7
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    10h 8m
    0
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    9h 10m
    0