Гласање протекло без већих проблема

04.11.2020. 08:47
0
ИЗВОР: Srna

Милиони Американаца изашли су јуче на гласање за предсједника САД у углавном мирној атмосфери и у вријеме пандемије вируса корона упркос великим тензијама које постоје између два политичка табора.

Маске на лицима грађана и заштитне плоче на излозима радњи у великим градовима били су подсјетник на два кључна питања на овим изборима - обољење ковид 19 које и даље тешко оптерећује поједине дијелове САД и бојазан да ће бити немира након ранијих протеста поводом расне неједнакости.

Током изборниг дана забиљежен је мањи број инцидената, а укупна атмосфера била је мирна.

Федерални истражни биро и тужилаштво у Њујорку покренули су истрагу о анонимним аутоматским телефонским позивима у којима су грађани позивани да остану код куће.

Кандидат републиканаца за Конгрес у Пенсилванији тужио је изборне званичнике у једном округу у предграђу оптужујући их да су нелегално бројали гласове достављене поштом и давали шансу бирачима који су неправилно попунили листић да гласају поново.

Један федерални судија наредио је Пошти САД да прегледа своје објекте широм земље и потражи неиспоручене гласове, те да их одмах упути изборним званичницима ради пребројавања.

На самим биралиштима није било великих инцидената. Групе за грађанске слободе и полиција били су у високој приправности због потенцијалних нереда.

Због великог броја гласова упућених поштом, резултати у државама попут Мичигена, Висконсина и Пенсилваније вјероватно неће бити познати још неколико дана. Ове државе могле би да буду пресудне у трци за побједника на изборима.

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО) Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 46m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 30m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 43m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    17h 57m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 49m
    0