Главаш: Однос власти према радницима "Мофаса" катастрофалан и бескруполозан

15.10.2021. 13:42
0
ИЗВОР: Катера

Понашање највиших функционера који су јуче у Источном Сарајеву побјегли на споредне излазе Административног центра како се не би суочили са радницима посљедње фабрике у Источном Сарајеву „Мофас“, најблаже речено је срамотно, бескрупулозно и безобразно - рекао је посланик ДНС У Народној Скупштини Републике Српске Александар Главаш.

Главаш напомиње да фабрици 'Мофас' одавно пријети ликвидација, те да су радници очајни јер им пријети озбиљна егзистенцијална криза, а нико од власти која је одговорна за овакво стање, не жели да их саслуша.

- Не само да им власт својом индолентношћу и бескрупулозношћу онемугућава да раде и зараде, они су отишли корак даље - не желе да саслушају њихове проблеме, нити да покушају да нађу неко рјешење као да се ради о грађанима другог реда, а не о људима који су стварали Републику Српску - поручио је Главаш.

Главаш истиче да маћехински однос власти према Источном Сарајеву одавно траје, да су до сад затворили два инсустријска гиганта - 'Фамос' на Палама, 'Раоп' у Источном Сарајеву, а сада је на реду и 'Мофас'.

- Запањујући је недостатак емпатије највиших функционера РС за стотине породица коке ће због њиховог јавашлука остати на улици. Њих не интересује судбина тих људи него атрактивне локације на којима се те фабрике налазе што је јасан показатељ колико се оваква власт брине за судбину народа - био је оштар Главаш.

Он напомиње да док се грађанима Бањалуке, из средстава која је обезбиједила Влада РС, плаћа гријање, за грађане Источног Сарајева та иста Влада нема времена за разговор.

- Док људи у власти тренутно покушавају да врате Републици Српској надлежности које су они пренијели, боље би им било да акценат ставе на враћање радних мјеста народу која су им они отели - поручио је Главаш.

На овај срамни чин највиших функционера Владе, реаговао је и предсједник ДНС, Ненад Нешић који је рекао да дио новца од 200 милиона колико је Влада добила од ММФ хитно буде преусмјерен за измирење обавеза према радницима „Мофаса“ и да се покрене производња кер је ријеч о озбиљном предузећу које је конкурентно на западном тржишту. 

Он је поручио да уколико се што прије не ријеши питање производног процеса у „Мофасу“, народ ће их казнити па ће тада изаћи на споредна врата Владе РС и никад се више неће вратити.

Коментари 0
Повезане вијести
Протест радника „МОФАС-а“, судбина предузећа и даље неизвјесна Протест радника „МОФАС-а“, судбина предузећа и даље неизвјесна
Радници „Мофаса“ забринути за судбину предузећа и личну егзистенцију (ВИДЕО) Радници „Мофаса“ забринути за судбину предузећа и личну егзистенцију (ВИДЕО)
Главаш подноси оставку на све политичке позиције и напушта ДНС Главаш подноси оставку на све политичке позиције и напушта ДНС
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  21h 12m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  21h 47m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  15h 39m
  0
 • Премијера документарне драме „Ко камен“ у Народном позоришту: Веленка Брстинова и кћер јој Драгана
  17h 59m
  0
 • Опљачкана Светлана Ценић, аналитичарка има поруку за крадљивца
  10h 49m
  6