Главаш: Однос власти према радницима "Мофаса" катастрофалан и бескруполозан

15.10.2021. 13:42
0
ИЗВОР: Катера

Понашање највиших функционера који су јуче у Источном Сарајеву побјегли на споредне излазе Административног центра како се не би суочили са радницима посљедње фабрике у Источном Сарајеву „Мофас“, најблаже речено је срамотно, бескрупулозно и безобразно - рекао је посланик ДНС У Народној Скупштини Републике Српске Александар Главаш.

Главаш напомиње да фабрици 'Мофас' одавно пријети ликвидација, те да су радници очајни јер им пријети озбиљна егзистенцијална криза, а нико од власти која је одговорна за овакво стање, не жели да их саслуша.

- Не само да им власт својом индолентношћу и бескрупулозношћу онемугућава да раде и зараде, они су отишли корак даље - не желе да саслушају њихове проблеме, нити да покушају да нађу неко рјешење као да се ради о грађанима другог реда, а не о људима који су стварали Републику Српску - поручио је Главаш.

Главаш истиче да маћехински однос власти према Источном Сарајеву одавно траје, да су до сад затворили два инсустријска гиганта - 'Фамос' на Палама, 'Раоп' у Источном Сарајеву, а сада је на реду и 'Мофас'.

- Запањујући је недостатак емпатије највиших функционера РС за стотине породица коке ће због њиховог јавашлука остати на улици. Њих не интересује судбина тих људи него атрактивне локације на којима се те фабрике налазе што је јасан показатељ колико се оваква власт брине за судбину народа - био је оштар Главаш.

Он напомиње да док се грађанима Бањалуке, из средстава која је обезбиједила Влада РС, плаћа гријање, за грађане Источног Сарајева та иста Влада нема времена за разговор.

- Док људи у власти тренутно покушавају да врате Републици Српској надлежности које су они пренијели, боље би им било да акценат ставе на враћање радних мјеста народу која су им они отели - поручио је Главаш.

На овај срамни чин највиших функционера Владе, реаговао је и предсједник ДНС, Ненад Нешић који је рекао да дио новца од 200 милиона колико је Влада добила од ММФ хитно буде преусмјерен за измирење обавеза према радницима „Мофаса“ и да се покрене производња кер је ријеч о озбиљном предузећу које је конкурентно на западном тржишту. 

Он је поручио да уколико се што прије не ријеши питање производног процеса у „Мофасу“, народ ће их казнити па ће тада изаћи на споредна врата Владе РС и никад се више неће вратити.

Коментари 0
Повезане вијести
Да ли се некадашњи гигант дефинитивно гаси? Да ли се некадашњи гигант дефинитивно гаси?
Да ли ће радници Мофаса назад на посао или ће на тој локацији нићи нове зграде? Да ли ће радници Мофаса назад на посао или ће на тој локацији нићи нове зграде?
Главаш поднио кривичну пријаву против Џаферовића Главаш поднио кривичну пријаву против Џаферовића
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву
  6h 19m
  3
 • Младић убио комшију ашовом
  14h 48m
  0
 • Пут од Лапишнице до Хан Дервенте освијетљен
  16h 28m
  14
 • Четворо погинулих у саобраћајној несрећи код Мостара
  17h 26m
  0
 • Данас јавна трибина СДС-а у Касиндолу
  17h 12m
  0