Година прође, а дан никада

07.04.2022. 11:19
4
ИЗВОР: Катера

Поводом годину дана од смрти Драгане Карић, породиље из Источног Сарајева, њена породица и даље чека правду, објашњење и одговоре, због чега је Драгана преминула.

-Година је прошла од њене смрти. Цијела једна година саткана од дана борбе и труда. Без ње и ријеч борба и ријеч труд имају јаче значење, много јаче. Храброст и надљудска снага треба да се замијени мајка. Успјевам ли? Ни сам не знам. У једно сам сигуран и једно знам, да је у мислима нашим ноћ и дан. Иза себе је оставила нама на дар два цвијета, два наша поноса и то је Божији дар - тако причу почиње Миран Карић, супруг Драгане Карић која је преминула послије порода у болници "Србија", а иза које је остало двоје малољетне дјеце.

Он истиче да отац треба уложити напор да буде тата. А колико напора треба уложити да у исто вријеме буде и мама и тата? Каже да не може, а да се не пита, сваког, али баш сваког дана - је ли могло другачије? Исто питање, исти одговор - могло је.

Миран сматра да је итекако могло бити другачије, само да смо, како каже,  људи, да смо заједница, да смо систем.

-Да, могло је бити другачије, Драгана је и данас могла и требала бити са нама, да су само мало одговорније радили свој посао – каже Миран.

Он наводи да се предмет везано за смрт његове супруге Драгане налази и даље у Тужилаштву и да сам процес јако споро иде. Вјерује да у овој држави и даље  има људи који одговорно и савјесно раде свој посао и да ће правда бити задовољена.

-Борим се и живим, имам и за шта и за кога, за њу, за дјецу, за правду -  тако причу завршава супруг преминуле Драгане Карић.

Слика

 

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Krle 07.04.2022. 20:35
    Ja skoro bio na radilogiji treba da radim CT, na hodniku ispred CT kabineta pitam jednog zdepastog ljekara, mlad čovjek, kome da se obratim sa uputnicom. Mrzovoljno mi odgvori da on nezna ništa. Valjda lik se nije naspavo a moro doći na posao. Valjda mu mrsko što mora raditi, umišljen lik glumi nekog velikog stgručnjaka. Bilo bi pošteno ako mu smetaju pacijenti i ne trebaju, neka fino gosp.napusti posao. U Njemačkoj jedva čekaju doktore.
  • Generic placeholder image
    Pale 07.04.2022. 17:54
    Ono dole nisu doktori, nego ubice, ima Boga!!!!!!!! Nista ama baš ništa ne rade, jebala ih korona, daj samo pare, tako i moj muz umalo nije podlegao zbog neznanja doktora, da ne ode u Banja Luku, sad bi bio pokojni,
  • Generic placeholder image
    Gavran 07.04.2022. 13:32
    :-(
  • Generic placeholder image
    Alex 07.04.2022. 13:09
    Eee, ne daj Bože nikome.
Повезане вијести
Највећа излазност у Tрнову 78 одсто Највећа излазност у Tрнову 78 одсто
Чакле - рана која не зараста (ФОТО) Чакле - рана која не зараста (ФОТО)
Најтежу тикву узгојио Ратко Говедарица из Гацка Најтежу тикву узгојио Ратко Говедарица из Гацка
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    21h 7m
    0
  • За њих нису гласали ни родбина ни комшије
    14h 17m
    2
  • Ко су изборни побједници у Српској?
    23h 55m
    0
  • Ова два кандидата из притвора сједају у начелничку фотељу
    11h 33m
    6
  • Потенцијално клизиште у Сарајеву: Општина послала упозорење (ФОТО)
    10h 53m
    0