Godina prođe, a dan nikada

07.04.2022. 11:19
4
IZVOR: Katera

Povodom godinu dana od smrti Dragane Karić, porodilje iz Istočnog Sarajeva, njena porodica i dalje čeka pravdu, objašnjenje i odgovore, zbog čega je Dragana preminula.

-Godina je prošla od njene smrti. Cijela jedna godina satkana od dana borbe i truda. Bez nje i riječ borba i riječ trud imaju jače značenje, mnogo jače. Hrabrost i nadljudska snaga treba da se zamijeni majka. Uspjevam li? Ni sam ne znam. U jedno sam siguran i jedno znam, da je u mislima našim noć i dan. Iza sebe je ostavila nama na dar dva cvijeta, dva naša ponosa i to je Božiji dar - tako priču počinje Miran Karić, suprug Dragane Karić koja je preminula poslije poroda u bolnici "Srbija", a iza koje je ostalo dvoje maloljetne djece.

On ističe da otac treba uložiti napor da bude tata. A koliko napora treba uložiti da u isto vrijeme bude i mama i tata? Kaže da ne može, a da se ne pita, svakog, ali baš svakog dana - je li moglo drugačije? Isto pitanje, isti odgovor - moglo je.

Miran smatra da je itekako moglo biti drugačije, samo da smo, kako kaže,  ljudi, da smo zajednica, da smo sistem.

-Da, moglo je biti drugačije, Dragana je i danas mogla i trebala biti sa nama, da su samo malo odgovornije radili svoj posao – kaže Miran.

On navodi da se predmet vezano za smrt njegove supruge Dragane nalazi i dalje u Tužilaštvu i da sam proces jako sporo ide. Vjeruje da u ovoj državi i dalje  ima ljudi koji odgovorno i savjesno rade svoj posao i da će pravda biti zadovoljena.

-Borim se i živim, imam i za šta i za koga, za nju, za djecu, za pravdu -  tako priču završava suprug preminule Dragane Karić.

Slika

 

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Krle 07.04.2022. 20:35
    Ja skoro bio na radilogiji treba da radim CT, na hodniku ispred CT kabineta pitam jednog zdepastog ljekara, mlad čovjek, kome da se obratim sa uputnicom. Mrzovoljno mi odgvori da on nezna ništa. Valjda lik se nije naspavo a moro doći na posao. Valjda mu mrsko što mora raditi, umišljen lik glumi nekog velikog stgručnjaka. Bilo bi pošteno ako mu smetaju pacijenti i ne trebaju, neka fino gosp.napusti posao. U Njemačkoj jedva čekaju doktore.
  • Generic placeholder image
    Pale 07.04.2022. 17:54
    Ono dole nisu doktori, nego ubice, ima Boga!!!!!!!! Nista ama baš ništa ne rade, jebala ih korona, daj samo pare, tako i moj muz umalo nije podlegao zbog neznanja doktora, da ne ode u Banja Luku, sad bi bio pokojni,
  • Generic placeholder image
    Gavran 07.04.2022. 13:32
    :-(
  • Generic placeholder image
    Alex 07.04.2022. 13:09
    Eee, ne daj Bože nikome.
Povezane vijesti
Pisma čitalaca: Labud gladan, kućica mu mala, gađaju ga kamenjem Pisma čitalaca: Labud gladan, kućica mu mala, gađaju ga kamenjem
Najveća izlaznost u Trnovu 78 odsto Najveća izlaznost u Trnovu 78 odsto
Čakle - rana koja ne zarasta (FOTO) Čakle - rana koja ne zarasta (FOTO)
Najčitanije
  • Za njih nisu glasali ni rodbina ni komšije
    19h 18m
    2
  • Potencijalno klizište u Sarajevu: Opština poslala upozorenje (FOTO)
    15h 54m
    0
  • Ova dva kandidata iz pritvora sjedaju u načelničku fotelju
    16h 34m
    7
  • Čiji je naš Andrić
    3h 30m
    0
  • Dječak iz Jablanice ostao siroče poslije razornih poplava u BiH
    22h 11m
    0