Горан Шеховац координатор борачких организација Сарајевско-романијске регије

08.09.2023. 14:50
4
ИЗВОР: katera.news

Горан Шеховац је координатор борачких организација Сарајевско-романијске регије, а тим директно и за члана Предсједништва борачке организације Српске.

То је одлучено на данашњој Изборној сједници која је одржана у Источном Сарајеву.

Поред Шеховца, кандидовани су били и Драгиша Тушевљак, предсједник општинске Борачке организације Источно Ново Сарајево, Љубомир Ерић, предсједник Скупштине Борачке организације општине Соколац и Јасна Лазаревић Гавриловић, предсједника Предсједништва Општинске борачке организације Пале.

Шеховац је навео да су се сва три кандидата повукла, те да је добио гласове већине.

- Иако појединици алудирају на политичку одлуку, то није истина. Мене политичари не могу купити и поткупити. Интересује ме само бољи статус бораца – навео је Шеховац, додајући да демобилисаним борцима треба обезбиједити да се лијече у бањама као и ратни војни инвалиди и чланови породица погинулих бораца, јер то заслужују с обзиром да су здравље изгубили у рату.

 

Слика

Он је рекао да ће његов приоритет у раду бити повећање мјесечног борачког додатка, инвалиднина и породица погинулих бораца, као и побољшање статуса демобилисаних бораца.

Он је додао да ће разговарати и са општинским борачким организацијама Сарајевско-романијске регије како би се заједничким радом дошло до што квалитетнијих идеја и рјешења за побољшање стастуса борачке популације.

Гордана Драгаш из Источног Новог Сарајева, мајка погинулог борца, навела је да да ће се и у будућности залагати за породице погинулих бораца, иако је у општини Источно Ново Сарајево највећи дио проблема те популације већ ријешен.

Раде Грујић из Борачке организације са Соколац, на данашњој сједници је изабран за представника Одбора ратних војних инвалида на Сарајевско-романијској регији.

Вјерујем да ћемо успјети побољшати статус ове категорије. Треба збрунити демобилисане борце и помагати им – навео је он.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Srecko 09.09.2023. 11:28
    Iskreno bih volio da cujem komentare boraca sa podrucja Sarajevsko romanijske regije koji poznaju gospodu Sehovca i Tusevljaka da daju svoje komentare vezano za izbor koordinatora regije. Sta je do sada uradjeno, koji je uopste njihov doprinos u radu boracke organizacije i zasto dozivotni mandati, cime su zasluzeni? Jesu li dole zaista odrzani izbori ili je njihov izbor samo farsa i predstava za javnost?
    Ako moze konkretan i jasan komentar. Mozda ja nisam u pravu...
  • Generic placeholder image
    Majevica-mart,april '95 09.09.2023. 09:49
    Predatoru,ja znam da sam ga vidjao na Majevici u martu i aprilu 1995 god.Bili smo u razlicitim jedinicama od kojih je bio sastavljen jedan bataljon!Ovaj BORS od pocetka nije ni vodio brigu o borcima,samo su gledali svoje interese...svi su ovi prestavnici Borackih organizacija Curguzi,Paradine,Lalovici itd.Mozete misliti da do danasnjeg dan nemamo Registar boraca.Izborili se da imamo boracki dodatak 2,20KM po mjesecu ucesca u ratu...
  • Generic placeholder image
    Anonimno 09.09.2023. 04:17
    A sta je sa majkom poginulog borca i suprugom ciji je suprug umro od tuge a zivot I sve je posvetio za drzavu
    Ko tu zenu posjeti
    Pomogne
    Pita
    Pa ni troskove sahrane,nisu joj jos is placeni,vec dvije godine
    Na pitanje zasto
    Nemamo novac
    Pa isplatite u ratama,dok je ziva
    A kcerka ostaje iza njih
    Ko je ona
    Sta je ona
    Niko I nista
  • Generic placeholder image
    Предатор 08.09.2023. 22:21
    А где си се ти борио реци нам да не умремо у незнању
Повезане вијести
Основне школе „Петар Петровић Његош“ и „Србија“ побједници МОИ Сарајевско-романијске регије (ФОТО) Основне школе „Петар Петровић Његош“ и „Србија“ побједници МОИ Сарајевско-романијске региј...
Такмичењу младих математичара: Најуспјешнији ученици основних школа „Свети Сава“ и „Петар Петровић Његош“ Такмичењу младих математичара: Најуспјешнији ученици основних школа „Свети Сава“ и „Петар ...
У 2023. години откупљено мање млијека него у претходној У 2023. години откупљено мање млијека него у претходној
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    13h 55m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    14h 9m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    14h 1m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    16h 26m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    4h 50m
    0