Goran Šehovac koordinator boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije

08.09.2023. 14:50
4
IZVOR: katera.news

Goran Šehovac je koordinator boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije, a tim direktno i za člana Predsjedništva boračke organizacije Srpske.

To je odlučeno na današnjoj Izbornoj sjednici koja je održana u Istočnom Sarajevu.

Pored Šehovca, kandidovani su bili i Dragiša Tuševljak, predsjednik opštinske Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo, Ljubomir Erić, predsjednik Skupštine Boračke organizacije opštine Sokolac i Jasna Lazarević Gavrilović, predsjednika Predsjedništva Opštinske boračke organizacije Pale.

Šehovac je naveo da su se sva tri kandidata povukla, te da je dobio glasove većine.

- Iako pojedinici aludiraju na političku odluku, to nije istina. Mene političari ne mogu kupiti i potkupiti. Interesuje me samo bolji status boraca – naveo je Šehovac, dodajući da demobilisanim borcima treba obezbijediti da se liječe u banjama kao i ratni vojni invalidi i članovi porodica poginulih boraca, jer to zaslužuju s obzirom da su zdravlje izgubili u ratu.

 

Slika

On je rekao da će njegov prioritet u radu biti povećanje mjesečnog boračkog dodatka, invalidnina i porodica poginulih boraca, kao i poboljšanje statusa demobilisanih boraca.

On je dodao da će razgovarati i sa opštinskim boračkim organizacijama Sarajevsko-romanijske regije kako bi se zajedničkim radom došlo do što kvalitetnijih ideja i rješenja za poboljšanje stastusa boračke populacije.

Gordana Dragaš iz Istočnog Novog Sarajeva, majka poginulog borca, navela je da da će se i u budućnosti zalagati za porodice poginulih boraca, iako je u opštini Istočno Novo Sarajevo najveći dio problema te populacije već riješen.

Rade Grujić iz Boračke organizacije sa Sokolac, na današnjoj sjednici je izabran za predstavnika Odbora ratnih vojnih invalida na Sarajevsko-romanijskoj regiji.

Vjerujem da ćemo uspjeti poboljšati status ove kategorije. Treba zbruniti demobilisane borce i pomagati im – naveo je on.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Srecko 09.09.2023. 11:28
    Iskreno bih volio da cujem komentare boraca sa podrucja Sarajevsko romanijske regije koji poznaju gospodu Sehovca i Tusevljaka da daju svoje komentare vezano za izbor koordinatora regije. Sta je do sada uradjeno, koji je uopste njihov doprinos u radu boracke organizacije i zasto dozivotni mandati, cime su zasluzeni? Jesu li dole zaista odrzani izbori ili je njihov izbor samo farsa i predstava za javnost?
    Ako moze konkretan i jasan komentar. Mozda ja nisam u pravu...
  • Generic placeholder image
    Majevica-mart,april '95 09.09.2023. 09:49
    Predatoru,ja znam da sam ga vidjao na Majevici u martu i aprilu 1995 god.Bili smo u razlicitim jedinicama od kojih je bio sastavljen jedan bataljon!Ovaj BORS od pocetka nije ni vodio brigu o borcima,samo su gledali svoje interese...svi su ovi prestavnici Borackih organizacija Curguzi,Paradine,Lalovici itd.Mozete misliti da do danasnjeg dan nemamo Registar boraca.Izborili se da imamo boracki dodatak 2,20KM po mjesecu ucesca u ratu...
  • Generic placeholder image
    Anonimno 09.09.2023. 04:17
    A sta je sa majkom poginulog borca i suprugom ciji je suprug umro od tuge a zivot I sve je posvetio za drzavu
    Ko tu zenu posjeti
    Pomogne
    Pita
    Pa ni troskove sahrane,nisu joj jos is placeni,vec dvije godine
    Na pitanje zasto
    Nemamo novac
    Pa isplatite u ratama,dok je ziva
    A kcerka ostaje iza njih
    Ko je ona
    Sta je ona
    Niko I nista
  • Generic placeholder image
    Predator 08.09.2023. 22:21
    A gde si se ti borio reci nam da ne umremo u neznanju
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ i „Srbija“ pobjednici MOI Sarajevsko-romanijske regije (FOTO) Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ i „Srbija“ pobjednici MOI Sarajevsko-romanijske regij...
Takmičenju mladih matematičara: Najuspješniji učenici osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Petar Petrović Njegoš“ Takmičenju mladih matematičara: Najuspješniji učenici osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Petar ...
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    4h 41m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    4h 5m
    0
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    18h 49m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    3h 59m
    0
  • Tržište polovnjaka: 10 trikova koje koriste prevaranti
    21h 5m
    0