Горица Церовина: Да ли ће се и када почети вредновати квалитет, компетенције, али и жртве породица погинулих бораца?

05.02.2020. 11:24
3
ИЗВОР: Катера

На редакцију нашег портала стигло је писмо забринуте и разочаране суграђанке, које преносимо у цјелости.

"Поштовани медији,

Обраћам вам се овим писмом изражавајући оправдану забринутост да ће ми моја политичка неопредијељеност поново бити препрека на путу ка запослењу у органима јавне управе, конкретно у Општинској управи Општине Пале у којој сам настањена, истовремено очекујући од вас, да као слободни медији, у свеопштој узурпацији људских и грађанских права и слобода скренете пажњу јавности на проблем који се потпуно одомаћио у нашој пракси и који тјера младе људе из ове земље.

Наиме, пријавила сам се nа Јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста у Општинској управи Општине Пале, на позицију - виши стручни сарадник за вођење главне књиге и помоћних књига у трезорском систему пословања за Оперативну јединицу II, објављен у Службеном гласнику Републике Српске број 107 од 19.12.2019. године. 

Конкурсна процедура је у току, а мој једини противкандидат на поменутом конкурсу је особа са завршеним приватним факултетом која је већ неко вријеме запослена на овом радном мјесту и којој је то једино радно искуство у струци. Јавна је тајна да је планирано да се та особа спровођењем конкурсне процедуре и задржи на овој позицији, односно да је, жаргонски речено, „конкурс расписан за њу“, што ми је дало мотив да вам се обратим на овај начин.

Завршила сам Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву као један од бољих студената, имам осам година радног искуства у струци и дијете сам погинулог борца Војске Републике Српске. 

Стога јавно постављам питање начелнику општине Пале и предсједнику општинске борачке организације: 

Који критерији ће пресудити у корист мог противкандидата?!

Да ли ће се и када почети вредновати квалитет, компетенције, али и жртве породица погинулих бораца?

Имамо ли право да живимо и радимо у овој општини и овој држави као слободни, политички неопредијељени људи, или је будућност ипак негдје изван наших граница?

Ако је одговор ово друго, нека онда и проблем са којим се суочавам послужи као још један у мору одговора на питање зашто људи напуштају ову земљу"

 

Горица Церовина

 

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Miki 08.02.2020. 13:11
    Slava i cast palim borcima,ali ta djeca se samo bune kada nije njima po volji.Kada je kod drugih nepravda samo ćute ovo je čisti spin od pisma.
  • Generic placeholder image
    Vox Populli 07.02.2020. 18:38
    Gospodjo, zar nakon toliko radnog iskustva, praxe i osposobljenosti, trosite kreativni potencijal na borbe s vjetrenjacama.
    Pokusajte sa privatnim firmama, koje ce cijeniti Vas kvalitet.
  • Generic placeholder image
    Slobodan 05.02.2020. 23:49
    Razumno shvatanje stvari. Bravo Gorice!
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    16h 50m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    16h 32m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    17h 26m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    14h 21m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    13h 23m
    0