Gorica Cerovina: Da li će se i kada početi vrednovati kvalitet, kompetencije, ali i žrtve porodica poginulih boraca?

05.02.2020. 11:24
3
IZVOR: Katera

Na redakciju našeg portala stiglo je pismo zabrinute i razočarane sugrađanke, koje prenosimo u cjelosti.

"Poštovani mediji,

Obraćam vam se ovim pismom izražavajući opravdanu zabrinutost da će mi moja politička neopredijeljenost ponovo biti prepreka na putu ka zaposlenju u organima javne uprave, konkretno u Opštinskoj upravi Opštine Pale u kojoj sam nastanjena, istovremeno očekujući od vas, da kao slobodni mediji, u sveopštoj uzurpaciji ljudskih i građanskih prava i sloboda skrenete pažnju javnosti na problem koji se potpuno odomaćio u našoj praksi i koji tjera mlade ljude iz ove zemlje.

Naime, prijavila sam se na Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta u Opštinskoj upravi Opštine Pale, na poziciju - viši stručni saradnik za vođenje glavne knjige i pomoćnih knjiga u trezorskom sistemu poslovanja za Operativnu jedinicu II, objavljen u Službenom glasniku Republike Srpske broj 107 od 19.12.2019. godine. 

Konkursna procedura je u toku, a moj jedini protivkandidat na pomenutom konkursu je osoba sa završenim privatnim fakultetom koja je već neko vrijeme zaposlena na ovom radnom mjestu i kojoj je to jedino radno iskustvo u struci. Javna je tajna da je planirano da se ta osoba sprovođenjem konkursne procedure i zadrži na ovoj poziciji, odnosno da je, žargonski rečeno, „konkurs raspisan za nju“, što mi je dalo motiv da vam se obratim na ovaj način.

Završila sam Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu kao jedan od boljih studenata, imam osam godina radnog iskustva u struci i dijete sam poginulog borca Vojske Republike Srpske. 

Stoga javno postavljam pitanje načelniku opštine Pale i predsjedniku opštinske boračke organizacije: 

Koji kriteriji će presuditi u korist mog protivkandidata?!

Da li će se i kada početi vrednovati kvalitet, kompetencije, ali i žrtve porodica poginulih boraca?

Imamo li pravo da živimo i radimo u ovoj opštini i ovoj državi kao slobodni, politički neopredijeljeni ljudi, ili je budućnost ipak negdje izvan naših granica?

Ako je odgovor ovo drugo, neka onda i problem sa kojim se suočavam posluži kao još jedan u moru odgovora na pitanje zašto ljudi napuštaju ovu zemlju"

 

Gorica Cerovina

 

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Miki 08.02.2020. 13:11
    Slava i cast palim borcima,ali ta djeca se samo bune kada nije njima po volji.Kada je kod drugih nepravda samo ćute ovo je čisti spin od pisma.
  • Generic placeholder image
    Vox Populli 07.02.2020. 18:38
    Gospodjo, zar nakon toliko radnog iskustva, praxe i osposobljenosti, trosite kreativni potencijal na borbe s vjetrenjacama.
    Pokusajte sa privatnim firmama, koje ce cijeniti Vas kvalitet.
  • Generic placeholder image
    Slobodan 05.02.2020. 23:49
    Razumno shvatanje stvari. Bravo Gorice!
Povezane vijesti
Edukativno predavanje „Oružje ne štiti, oružje ubija“ sutra u Palama Edukativno predavanje „Oružje ne štiti, oružje ubija“ sutra u Palama
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    6h 18m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    6h 35m
    2
  • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
    21h 12m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    7h 11m
    3
  • Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“
    23h 49m
    2