Гориво у Српској додатно појефтињује

23.11.2022. 14:39
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Гориво на бензинским пумпама у Српској појефтиниће наредних дана, па ће за литар дизела возачи издвајати од 3,14 до 3,19 марака, рекао је "Гласу Српске" предсједник Групације за промет нафтом и нафним дериватима при Привредној комори РС Јовица Вучковић.

Нагласио је да ће гориво појефтинити у просјеку за пет фенинга по литри.

- Зависно од регије до регије цијене дизела ће се кретати од 3,14 до 3,19 марака по литри. Улазне цијене су у паду па се у складу са новим набавкама мијењају и цијене на пумпама. Појефтињење ће услиједити у наредних четири до пет дана - рекао је Вучковић.

Нагласио је да су претходних дана домаћи дистрибутери имали и проблема у вези са набавком горива.

- Рафинерија у Панчеву је обуставила испоруку, а у Плочама брод са нафтом није стигао на вријеме. Ми смо морали да довозимо гориво из Ријеке и Копра. Сутра би могли већ имати стабилнију ситуацију јер је брод стигао у Плоче – рекао је Вучковић.

Премијер Српске Радован Вишковић  најавио је строже контроле формирања цијена на пумпама, а Вучковић је додао да "Нешковић" пумпе чији је представник поштују све прописе приликом формирања цјеновника.

Аутор: Маријана Миљић Бјеловук

Коментари 0
Повезане вијести
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ
Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 27m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    14h 42m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 33m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    19h 0m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    20h 52m
    0