Говедарица: Руководство СНСД-а покушава да ‘случај Кошарац’ гурне у заборав

08.05.2020. 19:03
0
ИЗВОР: Катера

Сједница Извршног комитета СНСД-а на којој се расправљало о скандалу неодговорног министра Сташе Кошарца је управо потврдило оно што сам прогнозирао, да се Додик неће лако одрећи Кошарца и да ће инцидент који је направио сакрити, правдајући га интересом позиција Републике Српске у институцијама БиХ – истакао је Вукота Говедарица, члан Предсједништва СДС.

- Извршни комитет СНСД-а није имао снаге да покаже своју озбиљност и манифестује одговорност како то раде уређене политичке организације. Евидентно је да руководство ове партије покушава да се случај Кошарац гурне у заборав па је лаконски све пребачено некој партијској дисциплинској комисији – казао је Говедарица.

Говедарица каже ако је Извршни комитет могао да изрекне санкцију којом Кошарац нема право да се у наредна два изборна циклуса кандидује за одређене функције, могао је и донијети одлуку о разрешењу Кошарца са позиције министра али се одиста за тако нешто нису усудили.

- Данашња одлука у ствари показује да је СНСД једна поприлично бахата политичка партија која се одавно одродила од народа и не може да разликује добро и лоше као ни своју корист од видљиве штете – нагласио је Говедарица и додао:

- Подсјетићу и Кошарца и Додика али и Извршни комитет СНСД-а да је Главни епидемиолошки савјетник у Влади Велике Британије Нил Фергусон поднио неопозиву оставку након што је прекршио мјеру социјалног дистанцирања. Нажалост, одавно је јасно да све оно што је за уређена друштва нормално, за нас је постало неприхватљиво и недостижно – појаснио је Говедарица.

Члан Предсједништва СДС је истакао да је данас демократија је у Републици Српској изгубила још једну битку.

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађено рјешење за плате радника СДС-а Пронађено рјешење за плате радника СДС-а
Бањалучки адвокат тврди да је Вујовићу процес монтиран јер није хтио убити Вукоту Говедарицу Бањалучки адвокат тврди да је Вујовићу процес монтиран јер није хтио убити Вукоту Говедарицу
Говедарица позвао Додика да смијени Мирослава Краљевића Говедарица позвао Додика да смијени Мирослава Краљевића
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 26m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 59m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 25m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 38m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 7m
    3