Пронађено рјешење за плате радника СДС-а

24.04.2024. 13:29
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Вукота Говедарица, предсједник Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске, казао је да су са представницима Владе Српске успјели пронаћи рјешење за исплату плата свим запосленим у СДС-у, а којима је то било доведено у питање због гашења банковног рачуна ове странке усљед америчких санкција из 2004. године (ОФАЦ).

- Имамо добре и радосне вијести за запослене раднике у СДС-у. Успјели смо да нађемо рјешење, а оно лежи у Закону о облигационим односима Републике Српске. То ће питање бити третирано и ријешено, па ће радници који су запослени у СДСу на један мало другачији начин примити лични доходак, за посао који раде. Ово није најбоље рјешење, али јесте једино у овом тренутку - поручио је Говедарица.

Рекао је да ће се о свим техничким детаљима ове одлуке у наредним данима договорити представници Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске и руководство СДС-а, те се захвалио на разумијевању Министарству финансија Српске и Влади Републике Српске који су организовали састанак.

- Без обзира на наше политичке разлике, користимо прилику да се захвалимо на разумијевају када је у питању Министарство финансија Републике Српске и сарадници.Ми ћемо се данас обратити писмено Предсједништву СДС-а, обавијестићемо најуже страначко руководство, а они ће донијети наредни корак шта ће они договорити са Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, јер је СДС буџетски корисник - навео је Говедарица.

Истакао је да му је жао што ово рјешење није било у оптицају још раније, јер се, тврди, то могло урадити.

- Али, између осталог, чекали смо да се у Народној скупштини донесе најављени Закон о раду Републике Српске, који смо подржали, јер ако ко зна кроз шта пролазе санкционисани функционери, то зна СДС. Наши радници с се практично нашли у истом проблему као поједина физичка лица, јер СДС као њихов послодавац, односно правни субјект, нема свој банковни рачун, који је укинут од надлежне банке и самим тим су радници у ситуацији да не могу примити лични доходак - рекао је шеф посланичког клуба СДС-а.

Он је подсјетио да се СДС од 2004. године нашла на црној листи САД-а, али и ОХР-а и да су од тада па до данас, могли да користе само један текући банковни рачун.

- Нисмо могли да имамо више текућих рачуна код банака у Српској, нити смо могли да користимо подрачуне које користе друге политичке организације, када су у питању њихови општински одбори и када је у питању локална самоуправа - казао је предсједник Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    14h 45m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    15h 29m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    19h 34m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    19h 38m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    5h 5m
    0