Пронађено рјешење за плате радника СДС-а

24.04.2024. 13:29
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Вукота Говедарица, предсједник Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске, казао је да су са представницима Владе Српске успјели пронаћи рјешење за исплату плата свим запосленим у СДС-у, а којима је то било доведено у питање због гашења банковног рачуна ове странке усљед америчких санкција из 2004. године (ОФАЦ).

- Имамо добре и радосне вијести за запослене раднике у СДС-у. Успјели смо да нађемо рјешење, а оно лежи у Закону о облигационим односима Републике Српске. То ће питање бити третирано и ријешено, па ће радници који су запослени у СДСу на један мало другачији начин примити лични доходак, за посао који раде. Ово није најбоље рјешење, али јесте једино у овом тренутку - поручио је Говедарица.

Рекао је да ће се о свим техничким детаљима ове одлуке у наредним данима договорити представници Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске и руководство СДС-а, те се захвалио на разумијевању Министарству финансија Српске и Влади Републике Српске који су организовали састанак.

- Без обзира на наше политичке разлике, користимо прилику да се захвалимо на разумијевају када је у питању Министарство финансија Републике Српске и сарадници.Ми ћемо се данас обратити писмено Предсједништву СДС-а, обавијестићемо најуже страначко руководство, а они ће донијети наредни корак шта ће они договорити са Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, јер је СДС буџетски корисник - навео је Говедарица.

Истакао је да му је жао што ово рјешење није било у оптицају још раније, јер се, тврди, то могло урадити.

- Али, између осталог, чекали смо да се у Народној скупштини донесе најављени Закон о раду Републике Српске, који смо подржали, јер ако ко зна кроз шта пролазе санкционисани функционери, то зна СДС. Наши радници с се практично нашли у истом проблему као поједина физичка лица, јер СДС као њихов послодавац, односно правни субјект, нема свој банковни рачун, који је укинут од надлежне банке и самим тим су радници у ситуацији да не могу примити лични доходак - рекао је шеф посланичког клуба СДС-а.

Он је подсјетио да се СДС од 2004. године нашла на црној листи САД-а, али и ОХР-а и да су од тада па до данас, могли да користе само један текући банковни рачун.

- Нисмо могли да имамо више текућих рачуна код банака у Српској, нити смо могли да користимо подрачуне које користе друге политичке организације, када су у питању њихови општински одбори и када је у питању локална самоуправа - казао је предсједник Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Милован Бјелица кандидат СДС-а за начелника општине Соколац Милован Бјелица кандидат СДС-а за начелника општине Соколац
Главни одбор: СДС и 9. јануар - услови опстанка Републике Српске Главни одбор: СДС и 9. јануар - услови опстанка Републике Српске
Божовић: Забрана изласка на изборе СДС-у још један корак који води ка укидању Републике Српске Божовић: Забрана изласка на изборе СДС-у још један корак који води ка укидању Републике Ср...
Најчитаније
 • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
  8h 44m
  0
 • Требињци уловили сома на Билећком језеру, дужине скоро два метра
  21h 37m
  2
 • У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка
  7h 15m
  0
 • Хан Пијесак: Прва тракторијада окупила око 20 учесника (ВИДЕО)
  5h 13m
  0
 • Кафе “Пинки” побједник турнира “Коран 2024”
  9h 27m
  0